Gazdaság

Péntektől újranyitnak az önkormányzati intézmények

Péntektől újranyitnak az önkormányzati intézmények

2023. február 27., hétfő
Péntektől újranyitnak az önkormányzati intézmények

Már csak néhány napig tartanak zárva a december közepén, illetve januárban bezárt önkormányzati fenntartású épületek. Ugyan van, ami már újranyitott, de március 3-tól már semmi nem lesz zárva.

Március 3-tól minden önkormányzati fenntartású intézmény nyitva lesz, a vonatkozó önkormányzati rendelet értelmében pedig a díszkivilágítást is visszaállítják. A bezárásra az önkormányzat szerint a magas villamosenergiaárak miatt volt szükség, ugyanis az eddigi ár hatszorosát fizette érte a város.

Emiatt Botkáék úgy döntöttek, hogy valamennyi szociális és kulturális intézményt, illetve sportlétesítményt bezárnak - lényegében alig volt nyitva valami két hónapig.

A Tiszavirág Sportuszodát is eredetileg eddig tartották volna zárva, ám azt mégis sikerült a kormány támogatásával újranyitni januárban. A város ezen felül is további segítséget kapott a kormánytól azóta: több milliárd forintos rezsitámogatást, továbbá áprilistól rögzített áron kaphatják az áramot is, amennyiben az önkormányzat erre igényt tart.

Habár a ,,nagy újranyitás" a legtöbb intézményben pénteken, azaz március 3-án esedékes, van olyan épület, ami részben vagy egészben már februárban kinyitott: az Anna-kúti fürdő például már február óta nyitva van, és előtte sem állt le teljesen, mivel a gyógyászati feladatait el kellett látnia. A Városi Sportcsarnok is kinyitott pár héttel ezelőtt, a Kisszínház február közepén, az IH Rendezvényközpont pedig már február legelső hétvégéjén kinyitott. A Belvárosi Mozi épületének bérlői a februári hétvégéken már kinyithattak, a mozi maga azonban csak péntektől fog üzemelni újra.

Ami egyáltalán nem volt nyitva január elseje óta, az a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete Ház, a Senior Center, a Somogyi könyvtár és annak valamennyi fiókkönyvtára, a Szegedi Nemzeti Színház főépülete a Szent-Györgyi Albert Agóra és a művelődési házak.

Ezzel együtt a Múzeum és a Dóm díszkivilágítását is lekapcsolták - ám ha jól értelmezzük a rendeletet, a hétvégén ezek az épületek is ,,régi fényükben ragyognak" már.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.