Gazdaság

Hivatalos: 232 ezer forint lesz a minimálbér

Hivatalos: 232 ezer forint lesz a minimálbér

2022. december 15., csütörtök
Hivatalos: 232 ezer forint lesz a minimálbér

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár bejelentette, amit már előzetesen tudni lehetett: megszületett a megállapodás a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum mértékéről.

Ahogy mi is megírtuk, a Magyar Szakszervezetek Szövetsége (MSZSZ) aláírása hiányzott csak a jövő évi minimálbérekről való megállapodáshoz, amiről ma reggel azt mondták: nem lesz akadálya.

Most már a kormányzat is hivatalos bejelentést tett: Czomba Sándor foglalkozáspolitikáért felelős államtitkár leszögezte, hogy 2023 januárjától 16 százalékkal 232 ezer forintra emelik a minimálbért, míg a garantált bérminimumot 14 százalékkal emelik meg 296 400 forintra.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a munkavállalói és a munkaadói szervektől is azt kérte, hogy a megállapodások során menjenek el a falig. Hozzátette, nem kizárt, hogy ha a gazdasági helyzet megköveteli, akkor jövőre még tárgyalhatnak a partnerekkel bérkorrekcióról.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.