Gazdaság

Megállapodtak a jövő évi minimálbérről

Megállapodtak a jövő évi minimálbérről

2022. december 15., csütörtök
Megállapodtak a jövő évi minimálbérről

Aláírja a jövő évi minimálbérről szóló megállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ). Ezzel minden akadály elhárult attól, hogy januártól a minimálbér 16 százalékkal, a garantált bérminimum 14 százalékkal emelkedjen.

Csütörtökön jelentette be az ATV reggeli műsorában Zlati Róbert, a MASZSZ elnöke, hogy az elnökség döntése értelmében aláírják a megállapodást a jövő évi minimálbérről.

Hozzátette ugyanakkor, hogy álláspontjuk szerint a magas infláció miatt 20 százalékos emelésre lenne szükség.

Azt is hozzátette: ha a tervezettnél jóval nagyobb lesz az áremelkedés jövőre, akkor újra tárgyalóasztalhoz ülnek évközben.

Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára azt mondta: örömmel veszik, hogy a MASZSZ is aláírja a megállapodást. Hozzátette, a minimálbér emelése nem oldja meg önmagában a magyarországi bérproblémákat. A legnagyobb hiányosságnak azt nevezte, hogy nincs központi bérszabályozás.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.