Gazdaság

Mennyibe fog kerülni a tojás és a burgonya?

Mennyibe fog kerülni a tojás és a burgonya?

2022. november 9., szerda
Mennyibe fog kerülni a tojás és a burgonya?

Ahogy a mai Kormányinfón elhangzott, további termékekkel egészítik ki az árstopos élelmiszereket, így a friss tojás és az étkezési burgonya árát is maximalizálják. De mik az új árak?

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta, a két új terméktípust a 2022. szeptember 30-i kereskedelmi árán lehet árusítani a továbbiakban.

A KSH adatai szerint ez azt jelenti, hogy a 10 darabos tojás átlagára 25 százalékkal lesz olcsóbb, 899 Ft helyett 723 Ft lesz. A burgonya pedig 10 százalékkal lesz kedvezőbb árú, vagyis kilója 352 Ft körül lesz kapható.

Gulyás Gergely azt is hozzátette, hogy csak a kései burgonyára lesz érvényes az ársapka, a többi burgonyatermékre - új- és édesburgonya - nem.

Bár a Kormányinfón Gulyás Gergely arról beszélt, hogy az M-es tojásokra lesz érvényes a maximalizált ár, a Miniszterelnökség azóta pontosított: minden tojástermékre érvényes lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.