Gazdaság

Százmilliós távhő-támogatást kap Szeged

Százmilliós távhő-támogatást kap Szeged

2022. október 3., hétfő
Százmilliós távhő-támogatást kap Szeged

125 millió forintos támogatást kap a magyar államtól a Szegedi Távfűtő Kft. A távfűtés ára nem változik.

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a megyében Szeged kapja a legnagyobb fix összegű állami támogatást a távhőszolgáltatás - mintegy 125 millió forintot - annak érdekében, hogy a lakossági távhő árak valóban tarthatók legyenek.

Viszonyításképpen a szintén megyei jogú városként számon tartott Hódmezővásárhely 20 millió forintot kap ugyanerre a célra.

A 125 milliós támogatással fajlagosan 42 ezer forintnyi támogatást kap a szegedi lakosság.

Mint arról korábban beszámoltunk, az energiaárak elszabadulása miatt különösen nehéz helyzetbe kerültek a távhőszolgáltatók, melyeknek fogyasztástól függetlenül továbbra is csökkentett áron kell biztosítaniuk a szolgáltatásaikat. Bár a geotermikus megoldásai miatt a SZETÁV-nak kevesebb gázt kellett vásárolnia, épp a kevesebb mennyiség miatt kevesebb állami támogatást is kaptak, így a jelenlegi piaci árak mellett sehogy sem tudott spórolni a szolgáltató. Vélhetően némileg most ezt pótolta az állam.

A pénteken esedékes közgyűlés napirendi pontjaiból egyébként az is kiderül, hogy jövő októberig sikerült megoldania a gázszolgáltatást az önkormányzatnak, azonban akkor még Kovács Tamás alpolgármester az előterjesztésben úgy fogalmazott, más a helyzet az áramszolgáltatással, arra ugyanis még nem kaptak ajánlatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.