Gazdaság

Most a túlélésért küzdenek a szegedi halászcsárdák

Most a túlélésért küzdenek a szegedi halászcsárdák

2022. október 13., csütörtök
Most a túlélésért küzdenek a szegedi halászcsárdák

Szinte minden vendéglátóegység a túlélésért küzd, profitról nem igazán álmodnak - nyilatkozta lapunknak a Szálka Halászcsárda és Rendezvényház ügyvezető igazgatója.

Nem egyszerű a szegedi vendéglátósok és szórakozóhelyek helyzete, azonban aki csak tud, kitart: nemrég a SING SING Music Hall, a Retro Klub tulajdonosa nyilatkozta azt lapunknak, hogy elbocsátások és áremelés nélkül üzemelteti tovább a következő hónapokban a két szórakozóhelyet.

A Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa, Frank Sándor a Délmagyarnak nyilatkozott úgy: ha kell, fatüzelésű üstházban, a három fiával együtt fogja készíteni a halételeket. Ez a veszély vélhetően csak a jövő év elejétől fog fennállni, mivel a csárdának addigra jár le a gázszolgáltatóval kötött szerződésük.

Lapunknak nyilatkozott a régi Tisza Gyöngye helyén található Szálka Halászcsárda és Rendezvényház ügyvezető igazgatója is. Mint mondta, ugyanúgy küzdenek ők is a jelenlegi helyzettel, mint mindenki más a vendéglátásban.

Hozzátette ugyanakkor, hogy mivel ők a hely tulajdonosai, azaz nem fizetnek bérleményt, ezért úgy érzik, jobb helyzetben vannak, mint azok a belvárosi vendéglátósok, akik bérlik a helyüket.

Kerestük a Kiskőrössy Halászcsárdát is az ügyben, akik péntek délelőttre ígértek választ lapunknak.

Furcsa a helyzet a Belvárosi Moziban

Mint ismeretes, decembertől és januártól szinte az összes önkormányzati fenntartású intézmény bezár márciusig. Közülük a legkülönlegesebb helyzetben a Belvárosi Mozi van, melyet januártól egészen március 3-áig terveznek zárva tartani.

A Vaszy Viktor téri épület ugyanis két vendéglátóhelynek is otthont ad: a mozi galériáján a Studio 55 Bar&Lounge-nak, a hátsó, Deák Ferenc utcáig kinyúló oldalán pedig a 26 éves Grand Cafénak.

Utóbbi igen nehéz helyzetbe került, melyet jól jelez, hogy a nagymúltú vendéglátóhely rezsi- és válságmenedzsment hétvégét hirdetett.

Még az önkormányzat bezárással kapcsolatos bejelentése előtt kerestük a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, Kolonics Erikát annak kapcsán, hogy mi lesz a két vendéglátóhely sorsa, választ azonban egyelőre még nem kaptunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.