Szórakozás

Minden drágul, de a szegedi szórakozóhelyek bíznak a mulató magyarokban

Minden drágul, de a szegedi szórakozóhelyek bíznak a mulató magyarokban

2022. szeptember 15., csütörtök
Minden drágul, de a szegedi szórakozóhelyek bíznak a mulató magyarokban

Az energiaválság minden gazdasági szektort súlyosan érint. Azonban rengeteg szektor hátrányból indul, a koronavírus-járvány miatt ugyanis még mindig nem állt vissza a 2019-es forgalom. Ilyen helyzetben van többek között a vendéglátás is.

A szegedi önkormányzat, a cégeivel együtt közel tízszer drágább rezsiköltségekkel számol, a Szegedi Nemzeti Színház és a Vadaspark is drasztikus spórolásba kezd. Mivel óriási létesítményekről van szó, így ez nem is meglepő. Az igazán nehéz helyzetben azonban a vendéglátósok vannak: a Pizza Monkey nyolcszorosára duzzadt számlája minden bizonnyal csak a válság kezdetét jelenti, ahogy az is, hogy a közkedvelt Süti nem süti bezár jelenlegi formájában.

Az alapvető problémát értelemszerűen a kigazdálkodhatatlan rezsiárak jelentik, ugyanakkor több vendéglátós, például a Kék Elefánt és a Baan's Kitchen dolgozói is azt nyilatkozták lapunknak: igyekeznek kitartani.

A valóság azonban az, hogy a napról-napra élő kisvállalkozások nagyon nagy bajban vannak.

A mikrovállalkozások továbbra is kedvezményesen fogyaszthatnak, azonban azokból van a legkevesebb. A legszerencsésebbek azok, akiknek több vállalkozása is van, és tartalékokkal rendelkeznek - ők csak abban bízhatnak, hogy a beszállítói árak nem emelkednek tovább, mert ugyan a rezsiköltségek plusz terhét képtelenség a vendégekre hárítani, a beszállítói árakat muszáj.

Mi a helyzet a szórakozóhelyekkel? A SING SING, a Retro Klub és a szezonját záró Tisza DOKK üzemeltetője bizakodó.

Kovács Ádám, az említett helyek tulajdonosa lapunknak azt nyilatkozta: a koronavírus-járvány alatt sem építették le a személyzetet, nem bocsátottak el senkit - és ezután sem fognak. Szeged egyik legrégebbi szórakozóhelyét, a Mars téri SING SING-et ráadásul most újították fel, a hangtechnikától a klímáig minden korszerűbb lett. A cégtulajdonos egyszerű taktikával spórol: a buli első órájában felfűti a helyet, onnantól pedig ,,az alkohol fűt".

- A koronavírus sem tántorította el a magyart a mulatástól, bízunk abban, hogy ez sem fogja - mondta lapunknak Kovács Ádám. Hozzátette, az árakon sem fognak emelni.

Szerettük volna az ügyben megkeresni a konkurens Hungit is, hogy ők miként igyekeznek átvészelni a következő hónapokat, azonban mindeddig nem sikerült elérnünk őket - amint ez sikerül, frissítjük cikkünket vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.