Minden drágul, de a szegedi szórakozóhelyek bíznak a mulató magyarokban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az energiaválság minden gazdasági szektort súlyosan érint. Azonban rengeteg szektor hátrányból indul, a koronavírus-járvány miatt ugyanis még mindig nem állt vissza a 2019-es forgalom. Ilyen helyzetben van többek között a vendéglátás is.

A szegedi önkormányzat, a cégeivel együtt közel tízszer drágább rezsiköltségekkel számol, a Szegedi Nemzeti Színház és a Vadaspark is drasztikus spórolásba kezd. Mivel óriási létesítményekről van szó, így ez nem is meglepő. Az igazán nehéz helyzetben azonban a vendéglátósok vannak: a Pizza Monkey nyolcszorosára duzzadt számlája minden bizonnyal csak a válság kezdetét jelenti, ahogy az is, hogy a közkedvelt Süti nem süti bezár jelenlegi formájában.

Az alapvető problémát értelemszerűen a kigazdálkodhatatlan rezsiárak jelentik, ugyanakkor több vendéglátós, például a Kék Elefánt és a Baan’s Kitchen dolgozói is azt nyilatkozták lapunknak: igyekeznek kitartani.

A valóság azonban az, hogy a napról-napra élő kisvállalkozások nagyon nagy bajban vannak.

A mikrovállalkozások továbbra is kedvezményesen fogyaszthatnak, azonban azokból van a legkevesebb. A legszerencsésebbek azok, akiknek több vállalkozása is van, és tartalékokkal rendelkeznek – ők csak abban bízhatnak, hogy a beszállítói árak nem emelkednek tovább, mert ugyan a rezsiköltségek plusz terhét képtelenség a vendégekre hárítani, a beszállítói árakat muszáj.

Mi a helyzet a szórakozóhelyekkel? A SING SING, a Retro Klub és a szezonját záró Tisza DOKK üzemeltetője bizakodó.

Kovács Ádám, az említett helyek tulajdonosa lapunknak azt nyilatkozta: a koronavírus-járvány alatt sem építették le a személyzetet, nem bocsátottak el senkit – és ezután sem fognak. Szeged egyik legrégebbi szórakozóhelyét, a Mars téri SING SING-et ráadásul most újították fel, a hangtechnikától a klímáig minden korszerűbb lett. A cégtulajdonos egyszerű taktikával spórol: a buli első órájában felfűti a helyet, onnantól pedig ,,az alkohol fűt”.

– A koronavírus sem tántorította el a magyart a mulatástól, bízunk abban, hogy ez sem fogja – mondta lapunknak Kovács Ádám. Hozzátette, az árakon sem fognak emelni.

Szerettük volna az ügyben megkeresni a konkurens Hungit is, hogy ők miként igyekeznek átvészelni a következő hónapokat, azonban mindeddig nem sikerült elérnünk őket – amint ez sikerül, frissítjük cikkünket vagy újat írunk.

Előző sztori

Novák Katalin vezeti az ENSZ közgyűlés magyar képviseletét

Következő sztori

Újabb Fradi-bravúr Európában: a Monacót is legyőzte a magyar bajnok!