Gazdaság

Fizet a kisbenzinkutaknak a kormány, de az ünnepi nyitvatartás továbbra is kérdéses

Fizet a kisbenzinkutaknak a kormány, de az ünnepi nyitvatartás továbbra is kérdéses

2022. augusztus 16., kedd
Fizet a kisbenzinkutaknak a kormány, de az ünnepi nyitvatartás továbbra is kérdéses

A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el - mondta az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Azt azonban továbbra sem tudni, mi lesz az augusztus 20-i hétvégén.

Nobilis Márton hozzátette, a támogatási program lebonyolítója még ezen a héten megnyitja az igénylés lehetőségét, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz.

A kormány az idén márciusban vezette be a kisbenzinkutak támogatásának programját, amelynek értelmében literenként 20 forint vissza nem térítendő állami támogatást kapnak - emlékeztetett az államtitkár. Jelezte: a támogatás folytatásáról Egri Gábort, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnökét is tájékoztatta.

A sajtótájékoztatón jelen volt Egri Gábor, aki a rendezvény végén köszönetet mondott a kormánynak, hogy "meghallották segélykiáltásaikat". Egyúttal elmondta, hogy az FBSZ délután 15 órára közgyűlést hívott össze, hogy az államtitkárral folytatott megbeszéléseiket megvitassák, és kialakítsák álláspontjukat.

Az érdekképviselet úgy fogalmazott: büszkék arra, hogy a Mol NyRt. az első hat hónapban történelme során a legnagyobb nyereségét érte el, örülünk annak, hogy a magyar állam a megnövekedett üzemanyag-felhasználás miatt rekord-adóbevételt realizált.

Ugyanakkor kiemelték: a kis és közepes családi vállalkozások az üzemanyag-kiskereskedelemben végveszélybe kerültek.

Az érdekképviselet az elért eredményeken túl azt is szeretné elérni, hogy a MOL Nyrt. jobb üzemanyag-ellátást biztosítson vidékre. Továbbra is nyitott kérdés azonban, hogy nyitva tartanak-e az augusztus 20-i ünnepi hétvégén a kiskutak.

(via MTI, Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.