Gazdaság

Ujhelyi szerint örökké tarthat a rezsicsökkentés

Ujhelyi szerint örökké tarthat a rezsicsökkentés

2022. május 31., kedd
Ujhelyi szerint örökké tarthat a rezsicsökkentés

Magyarország óriási lehetőséget kapott, mert így lehetőség van az örök rezsicsökkentésre és a mindenkori energiafüggőség megszakítására - nyilatkozta Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője azután, hogy kompromisszumos megállapodás született az olajembargóról.

Mint azt mi is megírtuk, sikerült elérnie Magyarországnak, hogy a gázvezetékeken érkező olaj ne legyen az embargó része, így nem került veszélybe Magyarország gazdasága. Ujhelyi szerint ez olyannyira nagy eredmény, hogy lehetővé teszi az örök rezsicsökkentést, amit ki is kell követelni a kormánytól.

A politikus közleményében azt írja, hogy helyeselte, sőt ő maga is kezdeményezte korábban, hogy az eredeti szankciós csomagot Magyarország ne fogadja el, az ugyanis ellentétes a magyar érdekekkel. Ugyanakkor azt is szorgalmazta, mielőbb legyen megállapodás, erre pedig szerinte végül csak azért került sor, mert a magyar kormányfővel szemben a többi tagállam vezetése kész volt valós kompromisszumokat kötni.

Hozzátette: nem csak az örök rezsicsökkentés, de a mindenkori energiafüggőség megszakítás lehetősége is láthatárba került.

A szociáldemokrata politikus hangsúlyozta, hogy egyszerre „lehetőség és felelősség” is az Európai Unió történetének legnagyobb, mintegy 200 milliárd eurót mozgósító programjának részeként megteremteni az energiafüggetlenségüket a megújuló, illetve fenntartható forrásokra való érdemi átállással, valamint egy minden háztartásra és közintézményre kiterjedő, önrész nélküli, átfogó korszerűsítési programmal 50-60 százalékkal csökkenteni az épületek energiafelhasználását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.