Gazdaság

A sikeres olajembargós megállapodás ellenére is gyengült a forint

A sikeres olajembargós megállapodás ellenére is gyengült a forint

2022. május 31., kedd
A sikeres olajembargós megállapodás ellenére is gyengült a forint

Bár sikeres megállapodás született az uniós csúcson az olajembargóról, és a vezetéken érkező gáz továbbra is áramolhat Magyarország felé, mégis tovább gyengült a forint kedd reggelre - és vélhetően a májust így fogja zárni.

Az eurót a hétfő esti 394,19 forint után 395,45 forinton jegyezték kedd reggel hét órakor, a dollár jegyzése 365,63 forintról 368,00 forintra emelkedett, a svájci frankot pedig 381,90 forint után 383,26 forinton jegyezték.

A forint az euróval szemben 0,3 százalékkal, a dollárral 0,6 százalékkal, a svájci frankkal szemben 0,4 százalékkal gyengült a hétfő esti jegyzésekhez képest.

Kedd reggeli árfolyamán a forint 4,5 százalékkal áll gyengébben a május eleji kezdésnél az euróval, 2,6 százalékkal gyengébben a dollárral és 4,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben. Az év eleje óta ugyanebben a sorrendben 7,2 százalékkal, 13,5 százalékkal és 7,8 százalékkal gyengült a forint.

A forint mindhárom devizával szemben az idén állította be leggyengébb árfolyamát. Ehhez képest 1,1 százalékkal áll erősebben az euróval, 2,1 százalékkal erősebben a dollárral és 4,0 százalékkal a svájci frankkal szemben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.