Gazdaság

Szegeden is olcsóbb lehet a benzin a hatósági árnál

Szegeden is olcsóbb lehet a benzin a hatósági árnál

2021. december 6., hétfő
Szegeden is olcsóbb lehet a benzin a hatósági árnál

Novemberben elszabadultak az üzemanyagárak, a kormány pedig történelmi lépést hozott: maximalizálta az üzemenyagok hatósági árát 480 forintra literenként. A kormányrendeletet az érvénybe lépéstől számítva 3 hónapig biztosan nem fogják megpiszkálni, most azonban fordulópont érkezett: csökkenni fog a benzin és a gázolaj ára is.

Mi még nem felejtettük el, amikor Szegeden kannával vitték a benzint az egyik töltőállomásról, és most talán újra hasonló dolgoknak leszünk a szemtanúi, ugyanis a világpiaci árcsökkenésnek köszönhetően nálunk is kevesebbe fog kerülni az üzemanyag.

A 95-ös benzin 15 forinttal, a gázolaj pedig 10 forinttal lesz olcsóbb literenként.

Az előrejelzések szerint ez olyan jelentős csökkenést jelent a nagykereskedelmi árban, hogy kiskereskedelmi viszonylatban is érzékelhető lesz a változás, és a hatósági ár alá csökkenhet mind a benzin, mind a gázolaj értéke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.