480 forintra maximalizálja a kormány a benzin és a gázolaj árát

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A durva üzemanyagár-emelkedések elejét véve a magyar kormány 480 Ft-ra maximalizálja november 15-től a 95-ös benzin és a gázolaj árát is. Ezt Gulyás Gergely jelentette be a Kormányinfón.

Mint a miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette: ennél lehet olcsóbb az üzemanyag ára, drágább viszont nem. A döntéssel a kormány abban bízik, hogy az ár felső határának rögzítése segítséget jelent a gazdaságnak és hozzá tud járulni az infláció mérsékléséhez is. Ettől függetlenül is Magyarországon a 6., 7. a legolcsóbb az üzemanyag ára a térségben Gulyás szerint. A jogszabály november 15-től lép életbe, legalább 3 hónapra.

Azokat a kutakat, ahol nem szabályozzák ennek megfelelően az árakat, bezáratják.

Az üzemanyagárak október 25-én lépték át a történelmi 500 forintos literenkénti árat. A prognózisok szerint azonban ha ez így megy tovább, a következő hónapokban a 600 Ft-ot is elérheti. Ennek több országban, például a szomszédos Horvátországban is elejét vették az üzemanyagárak szabályozásával, őket követi meg most a kormány.

(via MTI)

Előző sztori

Milliárdokat költenek karácsonykor játékokra a magyarok

Következő sztori

Nem kiugró az átoltottság Szeged környékén