Gazdaság

Bővítette termelőkapacitását és új üzemet létesített a szegedi Florin Zrt.

Bővítette termelőkapacitását és új üzemet létesített a szegedi Florin Zrt.

2021. november 14., vasárnap
Bővítette termelőkapacitását és új üzemet létesített a szegedi Florin Zrt.

Több mint 700 millió forintból épített új üzemet és bővítette termelőkapacitását a szegedi Florin Zrt. A közlemény szerint a cég már ötszáznál is többféle háztartási tisztítószert, testápolási terméket, valamint kórházi és lakossági fertőtlenítőt gyárt. Ma már a belföldi mellett az exportpiacon is sikerrel értékesíti termékeit.

A 322 millió forint uniós támogatással létrejött beruházás során egy fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint kozmetikai termékeket gyártó üzem épült fel, és a cég termelőkapacitásának növelése érdekében új berendezéseket vásárolt. Az elmúlt időszak megnövekedett mennyiségi és minőségi igényeinek teljesítése érdekében a társaság

200 százalékkal bővítette  kapacitását.

Ezzel biztosítja a saját és a bérgyártott termékek előállítását is. A vissza nem térítendő támogatás segítségével megépített új csarnok, az üzembe állított új berendezések, gyártósorok és a funkcionális terek optimális elrendezése nagymértékben növelte a termelési hatékonyságot és javította a Florin fajlagos eredményét.

 A cég a nyilvánosan elérhető adatok szerint 2019-es 2,4 milliárd forintos nettó árbevételét tavaly 6,42 milliárd forintra növelte, melyből 658 millió forint származott exportból. A vállalkozás adózott eredménye 2019-ben 38 millió, tavaly 1,816 milliárd forint volt.

Fotó: KNK PR&Média

A vállalkozás célja volt a fejlesztéssel a saját termékei piaci pozíciójának erősítése, ezért a pályázat részeként márka- és arculatépítési, valamint marketing tanácsadást is igénybe vett. A beruházásnak köszönhetően a vállalat 86 munkahelyet tud megőrizni, a bővítés emellett 17 új munkahely létrehozását eredményezte.

A szegedi telephelyű, magyar magántulajdonban lévő, 1992-ben alakult Florin Zrt. a fertőtlenítő- és tisztítószerek, valamint kozmetikai termékek egyik meghatározó gyártója a hazai piacon. A fertőtlenítő- és higiéniai szerek mellett férfi és női kozmetikumokat, haj- és lábápolási termékeket, valamint háztartási tisztítószereket is gyárt saját márkanevek alatt. Emellett számos közismert kozmetikum és tisztítószert is előállít a márkatulajdonos cégek megbízásából.

via MTI / Kiemelt kép: KNK PR&Média

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.