Gazdaság

Térképes adatbázissal is segíti a befektetőket a megyei önkormányzat

Térképes adatbázissal is segíti a befektetőket a megyei önkormányzat

2018. augusztus 9., csütörtök
Térképes adatbázissal is segíti a befektetőket a megyei önkormányzat

             

A Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás Fejlesztési Együttműködési Program (TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001) keretein belül újra feltenné Csongrád megyét az ország befektetői térképére a Csongrád Megyei Önkormányzat.

Invest In Csongrad County, vagyis Fektessen be Csongrád megyében – ez annak a weboldalnak a címe, mellyel a külföldi és a belföldi befektetőket célozzák meg annak érdekében, hogy projektjeiket a megyében valósítsák meg. A befektetés ösztönzést segítő honlap a Paktum projekt keretében készült el. Korábban a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek (HIPA) voltak megyei régiós munkatársai, akik helyben foglalkoztak a fejlesztési megkeresésekkel. Ez néhány éve megszűnt, gyakorlatilag csak országos szinten történik a befektetőkkel való kapcsolatfelvétel – mondta el Gyarmati Zoltán paktumiroda vezető. – A megyében sok polgármesternek nincs humánkapacitása, hogy önállóan foglalkozzon ezzel a témával, így a www.investincsongradcounty.hu weboldalon mutatjuk be a megye gazdasági lehetőségeit – tette hozzá. A honlapon, első sorban a megye települési polgármestereinek tájékoztatása alapján összegyűjtik és láthatóvá teszik azokat az ingatlanokat, melyek befektetési célra felhasználhatók, így például az ipari parkokat, ipari területeket. A térképes felületen az érdeklődő vállalkozások megtalálhatják azokat az információkat, amelyek alapján dönteni tudnak arról, hogy a terület érdemes-e további vizsgálatra. A cél az, hogy Csongrád megye ismét felkerüljön az országos befektetési térképre – fogalmazott Gyarmati Zoltán. – Egészen onnan próbálnánk segíteni a befektetőket, hogy megszületik az ötlet a fejükben, innentől kezdve pedig helyszíni látogatások megszervezésében, cégalapítással kapcsolatos tanácsadásban, akár helyi ügyvédi segítség javaslatában, továbbá a projektmegvalósítás időszakában is végig kísérjük őket, amennyiben erre igényt tartanak – árulta el az egyablakos rendszerről az irodavezető. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.