Gazdaság

Megvan az oka a Hulladékgazdálkodásnál a prémiumhiánynak

Megvan az oka a Hulladékgazdálkodásnál a prémiumhiánynak

2018. július 3., kedd
Megvan az oka a Hulladékgazdálkodásnál a prémiumhiánynak

Ahogy azt korábban írtuk, a városi cégvezetők prémiumosztásánál a Szegedi Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetője, dr. Koltainé Farkas Gabriella egy forint pluszt sem kapott. Úgy tűnik az egész mögött csak a pénz áll.

A

korábbi cikkünkben

azt is leírtuk, hogy a szintén városi tulajdonban lévő Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. (SZKHT) vezetője rekord prémiumot kapott, így elsőre érthetetlen, hogy kolléganőjének ez miért nem járt. Míg a Környezetgazdálkodási cég teljes mértékben önkormányzati tulajdonú, addig a hulladékkal foglalkozó cég már csak többségileg van városi tulajdonban. Ez a különbség már a béremelésekben is látszik. Ugyanis a kizárólag városi tulajdonban lévő gazdasági társaságoknak az önkormányzat 10% körüli béremelést javasolt idén július elsejétől. Így Makrai László, az SZKHT ügyvezetője az eddigi 632 500 forintos bruttó havi fizetése 695750 forintra emelkedett. Ezzel szemben a hulladékgazdálkodási cég vezetőjének, ahogy azt már tudjuk nem járt prémium, és persze béremelés sem, mert nem áll teljes mértékig városi tulajdonban. A prémium hiányának egyik oka lehet az, hogy a társaság nem teljesített anyagilag túl jól. Igaz az éves árbevételük a tervnek majdnem az egészét, 97,8%-át teljesítette, de ehhez volt egy 200 milliós hitelkeretük, amit év közben 150 millióval még meg is kellett emelni. Ehhez jön még hozzá az is, hogy a cég az év végét nem kis mínuszban zárta. Több mint 18 milliós veszteséget termeltek, ami mellett talán érthető, hogy a cég ügyvezetőjének miért nem ítéltek oda prémiumot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.