Gazdaság

Két hét van még az ingyenes pénzfelvételhez szükséges nyilatkozatra

Két hét van még az ingyenes pénzfelvételhez szükséges nyilatkozatra

2014. január 6., hétfő
Két hét van még az ingyenes pénzfelvételhez szükséges nyilatkozatra
bankkartya_penz_paypass03

Két hétig lehet még megtenni az ingyenes készpénzfelvételhez szükséges nyilatkozatot - mondta a Fidesz szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Zsigó Róbert

emlékeztetett: a pénzintézetek ügyfeleinek január 20-ig kell nyilatkozatot tenniük ahhoz, hogy - egy bankszámlájuk esetében - februártól havonta kétszer összesen legfeljebb 150 ezer forintot díjmentesen vehessenek fel bármelyik bankautomatából. Aki január 20. után nyilatkozik, az később élhet e lehetőséggel - tette hozzá. Nyilatkozni egy egységes űrlapon személyesen vagy e-bankon keresztül lehet annál a pénzintézetnél, ahol az ügyfélnek az a számlája van, amelyik esetében élni akar az ingyenes pénzfelvétellel. Azoknak is nyilatkozatniuk kell, akiknek csak egy bankszámlájuk van, vagy egyáltalán nem használnak bankkártyát - hívta fel a figyelmet. A kormánypárt szóvivője megjegyezte, az eddigi tapasztalok szerint az ügyfelek körülbelül kétharmada az interneten töltötte ki a szükséges dokumentumot. A Fidesz szerint az ingyenes készpénzfelvétel, amely a pénzügyi rezsicsökkentés része, a lakosság banki költségeinek csökkentését szolgáló alapvetői fogyasztói jog, a bankok pedig kötelesek biztosítani ügyfeleiknek - mondta Zsigó Róbert, jelezve, hogy a pénzintézetek nem háríthatják át az ingyenes tranzakció költségét a fogyasztókra. "Ha a bank számlavezetési díjat akar emelni az ingyenes készpénzfelvétel miatt, annak a pénzintézet számára súlyos következményei lehetnek" - jelentette ki. A szóvivő végül hangsúlyozta, hogy a havi kétszeri díjmentes pénzfelvétellel egy munkavállaló évente akár húszezer forintot is spórolhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.