Gazdaság

Gyürgy: Erősödik az ország tárgyalási pozíciója az energiapiacon

Gyürgy: Erősödik az ország tárgyalási pozíciója az energiapiacon

2012. szeptember 13., csütörtök
Gyürgy: Erősödik az ország tárgyalási pozíciója az energiapiacon

Magyarország tárgyalási pozíciója is erősödik az energiapiacon annak a dokumentumnak köszönhetően, amelyet csütörtökön fogadott el az Európai Parlament plenáris ülése Strasbourgban - vélekedik Gyürgy András a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője.

A csütörtöki plenáris ülésen elfogadott dokumentum értelmében a tagállamok a jövőben több információt osztanak meg egymással az energiaellátás területén kötött kormányközi megállapodásokról - ismerteti közleményében a

Gyürk András

, aki szerint az információcsere elősegíti az uniós kormányok fellépésének összehangolását a nagy energiaexportőrökkel szemben, amely révén a tagállamok jobb feltételek mellett juthatnak energiához. "A tagállamok többsége pehelysúlyúként száll ringbe nehézsúlyú energiaexportőrökkel. Nincs összehangolt tárgyalási stratégia és nem rendelkezünk a sikeres tárgyaláshoz elengedhetetlen információkkal" - hangoztatta Gyürk András. A képviselő a tagállamok tárgyalási pozíciójának erősítését Magyarország számára is aktuális kérdésnek nevezi, mert - mint rámutat - Magyarország hosszú távú gázszerződése három év múlva lejár. "Hazánk biztonságos energiaellátása és iparunk versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy kedvező feltételekkel sikerüljön meghosszabbítanunk a gázszerződést. A mai döntéssel erősödik hazánk tárgyalási pozíciója" - állapítja meg a fideszes EP-képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.