Gazdaság

Növelte bevételét a SZEFO Zrt.

Növelte bevételét a SZEFO Zrt.

2012. május 30., szerda
Növelte bevételét a SZEFO Zrt.

A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató elsősorban felső divatkötöttáruk gyártása és export értékesítése szakosodott állami tulajdonú Szegedi SZEFO Zrt. 950 millió forint árbevételt könyvelhetett el 2011-ben, ami 199 millióval haladja meg az egy évvel korábbit – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szerdán az MTI-vel.

A társaság, kiemelt figyelmet fordít a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására, foglalkozási rehabilitációjára, 2010-ben elnyerte és őrzi a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést. Az MNV Zrt. Igazgatósága kedden elfogadta a SZEFO Zrt. 2011. évi beszámolóját, mely szerint a társaság mind a 2010. évi, mind a 2011. évi tervezett eredményét túlteljesítette. A cég elnök-vezérigazgatója

Kiss Sándor

szerdán az MTI-nek elmondta: 2011-ben a tervezett 30 milliót meghaladva 35,5 millió forintos nyereséget könyvelhetett el a cég. A cég fő piaci partnere az Olaszországi DAMA S.p.A, a Paul&Shark márka tulajdonosa. Általa az öt földrész negyven országában vannak partnerek Kínától az Egyesült Államokig. A fő tevékenység a felső divat-kötöttáruk tervezése, fejlesztése, a saját védett márkájú CHANCE-, valamint a Paul&Shark márkájú termékek gyártása és export értékesítése. További meghatározó tevékenység az áramelosztó-szabályozó készülékek gyártása, közvetett export értékesítése, melyet bérmunkában gyárt a társaság a francia anyavállalt, a Legrand konszern hazai leányvállalata a Legrand Zrt. részére. A főként megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató társaság jelenleg 825 fő számára biztosít munkát, amelyet ez évi tervében további 100 fővel kíván bővíteni. A megváltozott munkaképességűek aránya 64 százalék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.