Gazdaság

A devizatartalék kérdésében nem enged a kormány

A devizatartalék kérdésében nem enged a kormány

2012. május 26., szombat
A devizatartalék kérdésében nem enged a kormány

A kormány nem módosítaná a jegybanktörvény azon passzusait, amelyek szerint a monetáris tanács, és nem az elnök jár el a devizatartalékok kérdésében - írta szombati számában pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Magyar Nemzet.

A napilap piaci információkra hivatkozva azt közölte: az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap élesen kritizálta a jogszabálynak ezt a részét. A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Nemzettel azt közölte: mind a jelenleg hatályos jegybanktörvény, mind a 2001 és 2011 között hatályban lévő jogszabály értelmében a devizatartalékokról történő stratégiai szintű döntéshozatal a monetáris tanács hatáskörébe tartozik. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a kormány kitart amellett is, hogy kinevezhessen egy harmadik alelnököt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.