Gazdaság

Felújítják a szegedi Kass-szállót

Felújítják a szegedi Kass-szállót

2008. november 20., csütörtök
Felújítják a szegedi Kass-szállót

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

A Quaestor-csoport csaknem két milliárd forintos felújításba kezd az egykori szegedi Kass-szállóban, ehhez hatszáz millió forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program turisztikai pályázatán - jelentette be Botka László a város polgármestere, Tarsoly Csaba, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója és a projektet segítő Ujhelyi István országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón Szegeden.

Tarsoly Csaba

elmondta: az épület teljes külső és belső átalakítása decemberben kezdődik meg, miután a beruházás érvényes építési engedéllyel rendelkezik. A projekt a tervek szerint 2010 közepére fejeződik be. Addigra ismét a régi fényében ragyog az étterem, a kávézó, az ötven szobás szálloda, lesz két új konferencia terem és az egykori háromszáz fős zeneszoba. A tervek szerint a pincében wellness részleget alakítanak ki. A cégcsoport vezetője elmondta: 1994-ben vásárolták meg az épületet, funkciójáról több terv is született, végül mégis szállodaként állítják helyre. Megítélésük szerint az utóbbi időben fellendülőben van a szegedi idegenforgalom, és ezért egy négycsillagos szállodának van létjogosultsága a városban. Ehhez a nagyban hozzájárul az M5-ös autópálya is - tette hozzá a vezető. Az intézményt a Quaestor-csoport egyik részlege irányítja majd, amely szeretné a konferencia turizmust egyre magasabb szintre fejleszteni. A vezető elárulta, hogy kétszáz euró körül lesznek a szobaárak. Az ingatlan a cégcsoport "ékszerdoboza" lesz, amelytől ugyan nem a legnagyobb nyereséget várják a cégen belül, de már az első pillanattól kezdve nyereséggel számolnak. Jelenleg nyolc szállodafejlesztése van a csoportnak.

Botka László

polgármester elmondta, az önkormányzat minden segítséget megadott a Quaestornak az engedélyek megszerzésében, amelyeket a pályázathoz is mellékelni kellett. A legnagyobb gond a parkolás volt: ezért a város közreműködése nyomán a leendő szálloda igénybe veheti majd a szomszédos parkolóházat. A Szeged szívében levő egykori szálloda 1916-ban épült, majd 1977-ben életveszélyessé vált, ezért bezárták. 1992-ben a tulajdonos cég belekezdett a műemléki épület felújításába, a meglevő négy szintre még kettő épített, és megerősítette az épület szerkezetét. A pénz azonban elfogyott és 1994-ben eladta az ingatlant a Quaestor-csoportnak. A cég először irodaházat, majd áruházat tervezett az épületbe, végül a szálloda mellett döntött, amelyre több pályázatot is beadtak, mire a most elnyert összeggel elkezdődhet az építkezés. A munkát a műemlékvédelmi hatóság felügyeli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.