Az év utolsó receptjeiként virslis ételeket ajánlunk olvasóinknak. Finom virslis tekercs, egészséges kelbimbós virsli, vagy egy könnyed virsli saláta, hogy ízletesebb legyen a szilvesztereste.
Hozzávalók:
60 dkg liszt 25 dkg margarin 2 dl tejföl 25 dkg margarin 1 kávéskanál só 2 dkg élesztő 0,5 dl tej 25 dkg reszelt sajt 5-6 pár virsli Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a sót, a margarint, a túrót, a tejfölt, a tojásokat, a sajt felét, és gyúrjuk össze. Meleg helyen pihentessük, amíg duplájára nem nő. Ezután nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra és vágjunk belőle 1,5 cm-es széles csíkokat. A tésztacsíkokba csavarjuk bele egyenként a virsliket. A tekercseket tegyük kikent tepsibe, tetejét szórjuk meg sajttal és 200 fokon pirítsuk szép arany barnára.
Hozzávalók:
80 dkg kelbimbó 2 pár virsli 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg vöröshagyma 10 dkg bacon szalonna 3 dl tejföl 3 tojás 3 dkg vaj bors, só
Sós vízben félpuhára főzzük meg a kelbimbót, majd szűrjük le. Vágjuk kockára a szalonnát, olvasszuk ki a zsírját, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a kelbimbót, ízesítsük sóval és borssal. A tojást meg a tejfölt keverjük össze, enyhén sózzuk meg, és adjuk hozzá a kihűlt kelbimbóhoz. Vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük bele a kelbimbó felét és a felkarikázott virslit. Szórjuk meg az apróra vágott bacon szalonnával. Rakjuk rá a kelbimbó másik felét. Közepes hőmérsékletű sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Hozzávalók:
4 db alma 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 2 nagy ecetes uborka ecet/ só/ bors/ szacharin Vágjuk karikára az uborkát, a hagymát és a virslit, az almát kockázzuk fel. Az ecetet, a sót az olajat és a borsot keverjük össze, majd adjuk hozzá a szacharint. Öntsük rá a feldarabolt alapanyagokra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.