Gasztro

Szív küldi szívesen: anyák napi epertorta

Szív küldi szívesen: anyák napi epertorta

2010. május 2., vasárnap
Szív küldi szívesen: anyák napi epertorta
Édesanyánk az a személy, akivel születésünkkor (de már előtte is) először kapcsolatba kerülünk, és akivel ez a láthatatlan kötelék meg marad egész életünkben. Ő az, akihez örömünkkel, bánatunkkal fordulhatunk. Ő az egyetlen, aki mindvégig feltétel nélkül szeret, aki számára mindig mi, a gyerekei vagyunk a legfontosabbak, akárhány évesek legyünk is. Ő tartotta, és tartja ma is össze a családot, jelenléte, gondoskodása életünk része. Ő az, aki aggódik miattunk, aki őszintén örül sikereinknek, akihez mindig visszatérhetünk, és aki mindent megbocsát. Május másodikán köszöntsük hát őket! Ilyenkor illik legalább pár szál virággal a kezünkben odaállni édesanyánk, nagymamánk, keresztanyánk elé, megölelni, és pár szívből jövő szóval, vagy az alábbi saját készítésű meglepetés-tortával felköszönteni.

Hozzávalók:

Tésztához: - 8 tojás - 8 kanál rétesliszt - 8 kanál cukor - csipet só - késhegynyi szódabikarbóna Töltelékhez: 5 o dk eper - 1 zacskó vanília pudingpor - 25 dkg margarin - 20 dkg porcukor - 3 dl tej - 3 kanál gríz - színtelen tortazselatin por

Elkészítés:

A tojásokat külön választjuk, a sárgáját kikeverjük habosra cukorral, a fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A tojássárgájába lassan belekanalazzuk a habot, beleszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát. Nagyon finoman összedolgozzuk és kizsírozott tortaformába öntjük, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. (A sütőajtót nem szabad kinyitni sütés közben, mert összeesik a tészta.) A tészta sülése közben elkészítjük a töltelékkrémet. A tejből és grízből tejbegrízt készítünk. A cukrot és a margarint habosra kikeverjük, és ha kihűlt, hozzáadjuk a tejbegrízt, majd a vanília pudingport és krémmé dolgozzuk. Ezután a kész piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megtöltjük a krém háromnegyed részével. Befedjük eper szeletkékkel, rátesszük a tortalap másik felét. A torta tetejére rákenjük a maradék krémet, és eperszemekkel díszítjük. Elkészítjük a tortabevonó zselatint a használati utasítás szerint, és amikor egy picikét dermedni kezd, bevonjuk vele a torta tetejét. Tálalás előtt tejszínhabbal is körbedíszíthetjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.