Gasztro

Szendvicsek az uzsonnástáskában

Szendvicsek az uzsonnástáskában

2009. október 15., csütörtök
Szendvicsek az uzsonnástáskában
Néhány gyerkőc reménye ellenére - idén sem húzták el a kutyák az iskolát, és mint minden évben, most is újrakezdődött a tanítás. A számos előkészület, időbeosztás-tervezés, gyerekszállítmányozás mellett felmerül újra és újra a már szinte kétségbeejtő kérdés: „Mit is vigyen a gyerek uzsonnára?” A szülőnek az a jó, ami gyorsan elkészül, tápláló, és a csemete minden morzsáját elfogyasztja. Ráadásul a hazai mindig olcsóbb, mint az iskolai büfé. Arról meg nem is beszélve, ha tehetné csimutánk a tejtermékek és friss péksütemények helyett biztosan a 3 C kezdőbetűs mellett döntene: chips, csoki, cola. Épp ezért, ha szeretnénk elkerülni, hogy gyermekünk a zsebpénzét ilyen trendi falatokra költse, vagy útravalónk a kukában, vagy a táska alján kilapulva végezze, tegyünk az uzsonnás dobozába gusztusos szendvicseket, amit ő is szívesen fogyaszt majd és kivívja az osztálytársak csodálatát is.

Császárszendvics

Hozzávalók:

- császárzsemle - 1 evőkanál majonéz - 2 salátalevél - 8 karika uborka - 1paradicsom - 1 kisebb fasírozott (előző napról)

Elkészítés:A zsemlét a lapjában félbevágjuk, és mind a két felét majonézzel megkenjük. Mindkettőre egy-egy megmosott, lecsepegtetett salátalevelet fektetünk, az alsó darabot uborka- és paradicsomkarikákkal megrakjuk. Egy fasírozottat ültetünk rá, és a zsemle felső részével befedjük. A szendvicset szalvétába göngyöljük, és máris mehet a kisiskolás uzsonnás dobozába.

Pizzás cipócska

Hozzávalók:

- 1 óriásbuci vagy kiscipó - 2 szelet gépsonka - 1 kicsi paradicsom - 2 evőkanál paradicsompüré - 1 kis gerezd fokhagyma - 1-1 csipet kakukkfő, oregánó, só és bor - füstölt mozzarella sajt

Elkészítés:A paradicsompürét a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, az oregánóval, sóval, borssal fűszerezzük. A zsemlét lapjában félbevágjuk, és a paradicsomos krémmel megkenjük. A sonkát az alsó szeletekre halmozzuk, majd a megmosott, karikákra vágott paradicsomot elrendezzük rajta. A vékonyan felszeletelt sajttal befedjük, végül a zsemlék felső darabját ráillesztjük.

Tonhalsalátás bagett

Hozzávalók:

- 1 bagett - 1 tonhalkonzerv - 1 kaliforniai paprika - 2 dl joghurt - 1 evőkanál olaj - fél kanál ecet - kevés mustár - 1 gerezd fokhagyma - pici só és bors

Elkészítés:A bagettet hosszában kettévágjuk. A joghurtot az olajjal, ecettel, mustárral, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal simára keverjük. Beleforgatjuk a lecsöpögtetett, apróra tört tonhalat. A bagettszeleteket fejessaláta-levelekkel befedjük, erre halmozzuk a halas tölteléket, végül piros paprikakarikákat teszünk a tetejére és a bagett sajtos felével lefedjük.

Docsa padlizsánkrémes csírás kedvence

Hozzávalók:

- 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér - házi padlizsánkrém - 1 kis doboz búzacsíra - 2 szelet trappista sajt - 1 paradicsom

Elkészítés:A teljes kiőrlésű kenyérszeletek mindkét felét megkenjük padlizsánkrémmel, melyet ha kicsit több időnk is van, magunk is elkészíthetünk. Az egyik krémes kenyérre rátesszük a sajtszeleteket és paradicsomot is karikázunk rá. Majd ráhalmozzuk bőségesen a búzacsírát és befedjük a másik szelet padlizsánkrémes kenyérrel.

Vitaminbomba szendvics

Hozzávalók:

- 1 sajtos leveles kifli - 3 vékony szelet camembert sajt - 1 piros paprika - 1 paradicsom - 1 retek - 1 zeller zöldje

Elkészítés:A kiflit kettévágjuk. Az alsó felére rátesszük a sajtszeleteket, majd a retek-, a paradicsomkarikákkal és a piros paprika csíkokkal befedjük. Zellerlevelekkel megszórjuk az egészet és befedjük a briós szezámmagos felével.

Szalámis-fetás-paradicsomos kifli

Hozzávalók:

- 1 kifli - 6 szelet paprikás szalámi - 5 dkg feta sajt - 1 kisebb paradicsom - pár szem olajbogyó

Elkészítés:A kiflit hosszában kettévágjuk, és ráfektetjük a szalámiszeleteket és paradicsomkarikákat. Vékony kockákra vágott feta sajtot és olajbogyó karikákat halmozunk a tetejére, majd az egészet lezárjuk a kifli másik felével.
Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.