Nyári ízek télire / Rabul ejtett nyár


Narancsos sárgabarackdzsem
Hozzávalók:
- 2 kg sárgabarack - 10 db nagy lédús narancs - 2 kg befőzőcukor - 1,5 dl narancslikőr
Mazsolás almabefőtt
Hozzávalók:
- 2 kg alma - 1 kg cukor - 4 db citrom - 10 dkg mazsola - 1 kiskanál ánizs
Fügelekvár
Hozzávalók:
- 1 kg füge - forró víz - 40 dkg cukor - 1 db citrom - üvegenként 1-1 késhegynyi nátrium-benzoát
Aszalt gyümölcs
Hozzávalók:
alma, szilva, körte vagy más gyümölcs
Körte körtepálinkában
Hozzávalók:
- 1 kg körte - 25 dkg cukor - 1 fahéjrúd - 2 db szegfűszeg - 0,7 l körtepálinka
Szilvareszter
Hozzávalók:
- szilva - cukor - citromlé