Egyház

A Magyarországi Református Egyház is adománygyűjtésbe kezd

A Magyarországi Református Egyház is adománygyűjtésbe kezd

2022. február 24., csütörtök
A Magyarországi Református Egyház is adománygyűjtésbe kezd

Korábban megírtuk, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Ukrajnában bajbajutottak segítésére szervezett gyűjtést, most pedig a Magyarországi Református Egyház (MRE) szeretetszolgálata közölte: ők is segítik az ukrán válság áldozatait, élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel.

A református egyház MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint kora reggel 800 kilogrammnyi élelmiszersegély-szállítmányt indított útnak az ukrán-magyar határ felé. A szervezet ezzel párhuzamosan országos adománygyűjtésbe kezdett a rászorulók megsegítésére.

Közölték azt is: Balog Zoltán püspök, az MRE zsinatának lelkészi elnöke és Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke folyamatosan kapcsolatot tart Zán Fábián Sándorral, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspökével. Az egyházi vezetők biztosították a helyi közösséget, hogy amiben tudnak, segítenek.

Imáikban hordozzák őket és valamennyi, a fegyveres konfliktustól szenvedő embert, egyben közös imádságra buzdítottak a mielőbbi békéért.

A 1358-as adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához. Emellett a https://adomany.jobbadni.hu/kampanyok/38 oldalon is várják a felajánlásokat. Akik közvetlen utalással segítenének, a
CIB 10702019-85008898-51100005-as folyószámlára küldhetnek adományt, a közlemény rovatba a "Nemzeti Összefogás"-t írva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.