A Kárpátaljára érkező menekülteknek segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szervezet segítő akciót indít a kárpátaljai területekre érkező menekültek támogatására – közölték csütörtökön az MTI-vel. Egyúttal felkészítik a kelet-magyarországi térségben működő intézményeiket és önkéntes szervezeteiket az Ukrajnát ért támadás nyomán Magyarországra érkező emberek megsegítésére, szükség esetén befogadására.
    

Kiemelték, hogy a beregszászi járásban működő Máltai Szeretetszolgálaton keresztül támogatást nyújtanak a településekre érkező családoknak;

fokozott figyelmet fordítanak a gyermekek, az idősek, a betegek és a fogyatékos emberek támogatására. A máltai szervezet kifejezetten a speciális igényű menekültek megsegítésére is készül.

A szeretetszolgálat az Ukrajnában kialakult válsághelyzetre tekintettel meghirdetett humanitárius akcióinak támogatására gyűjtést indít. Aki segíteni szeretne, az a 11784009-20200776 számú számlára indított átutalással, az adomanyozz.hu oldalon indított online befizetéssel vagy a 1350-es adományvonalon hívásonként 250 forinttal segíthet.

Előző sztori

Órák kérdése, és megérkezhetnek a magyar határátkelőkhöz a Belső-Ukrajnából menekülők

Következő sztori

Az orosz csapatok benyomultak Kijev megyébe, lezuhant az ukrán légierő egyik gépe