Egyetem

A jövő kajak-kenusait támogatják az SZTE-n

A jövő kajak-kenusait támogatják az SZTE-n

A kajak-kenus és evezős hallgatók anyagi támogatásban részesülhetnek tanulmányaik során

2 órája
A jövő kajak-kenusait támogatják az SZTE-n

A Szegedi Vízisport Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának együttműködése révén a kajak-kenus és evezős hallgatók anyagi támogatásban részesülhetnek tanulmányaik során, a kar hallgatói és dolgozói pedig kedvezményesen vehetik igénybe a klub szolgáltatásait.

Bajnokokkal kötött megállapodást az SZTE Mérnöki Kara

 

Az SZTE Mérnöki Kar vezetősége a minőségi, gyakorlatorientált, piacképes diplomaszerzési lehetőséget tartja fontosnak, emellett arra is odafigyel, hogy az egyetemi élményeiket hallgatóbarát környezetben szerezzék meg tanulóik. Ennek egyik eleme, ami a testi-lelki jólétet is támogatja, a sportolás. A napfény városa a Tisza közelsége miatt jó adottságokkal rendelkezik a vízi sportokhoz. A 2024. október 9-én a Szegedi Vízisport Egyesülettel (SZVE) aláírt együttműködési megállapodás is erősíti a kar azon törekvéseit, hogy elősegítse a hallgatóinak és dolgozóinak szabadidős sportolási lehetőségeinek javítását.

– Rohanó világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, hogy minőségi életet éljünk. Az egyik célunk ezzel a megállapodással, hogy az egészséges életet, az ahhoz hozzájáruló sportolást előtérbe helyezzük mind kollégáink, mind hallgatóink számára, illetve példaképekkel hozzuk őket testközelbe. A Szegedi Vízisport Egyesület számtalan olimpiai, világ- és Európa-bajnok és helyezett sportolóval büszkélkedhet, akikkel akár személyesen is találkozhatunk, edzhetünk. A bajnokokkal kötöttünk tehát megállapodást. És arról a párhuzamról sem szabad megfeledkezni, ami a hivatásos sportoló és a mérnöki hivatás között megvonható: a sikeres sportolót és a jó mérnököt egyaránt a pontosság, a tisztelet, az alázat és sok esetben a csapatszellem jellemzi – nyilatkozta az együttműködésről Prof. Dr. Sárosi József, az SZTE Mérnöki Kar dékánja.

 

 

A Szegedi Vízisport Egyesület kajak-kenu és evezés sportágakban versenysport, illetőleg szabadidős sport területén is nyújt szolgáltatásokat. Az egyesület az élversenyzőkről kialakítandó pozitív kép, az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos céljainak megvalósítása, valamint versenyzői felsőfokú képzésben történő részvételének elősegítése érdekében kötötte meg együttműködését az SZTE Mérnöki Karral.

 

A kooperáció révén a Mérnöki Kar hallgatói, oktatói, partnervállalati és családi rendezvényeket kíván majd lebonyolítani a szegedi vízitelepen. Emellett a kar hallgatói és dolgozói kedvezményesen vehetik igénybe az SZVE szolgálatásait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.