Sport

A szegedi kenupáros szívében egy különleges helyet foglal el ez az olimpia

A szegedi kenupáros szívében egy különleges helyet foglal el ez az olimpia

Nagyon jó érzés volt számukra feleleveníteni

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 19., csütörtök
A szegedi kenupáros szívében egy különleges helyet foglal el ez az olimpia

Ahogy a lapunk megírta a hét elején, az MVM Szeged Vízisport Egyesület köszöntötte és elismerte az olimpián és paralimpián szerepelt sportolóinak teljesítményét. A hivatalos ceremónia után nyilatkozott lapunknak Kiss Ágnes és Nagy Bianka.

 

Az MVM Szeged VE két kenusa, a párosok 500 méteres versenyén a negyedik helyen zárt a nyári párizsi olimpián, ami történelmi sikernek tekinthető. Kimondottan annak fényében, hogy mindkét szegedi versenyző élete első ötkarikás játékain vett részt.

 

Nagyon jó érzés feleleveníteni

Kiss Ágnes elmondta, milyen érzés volt ezeket a kedves szavakat hallani a köszöntőn.

Szerintem ez mindenképpen egy nagy elismerés volt nekünk, és nagyon jó érzés volt újra megnézni a videókat, és feleleveníteni az olimpia pillanatait.

Azt kérdeztük Nagy Biankától, hogy hány alkalommal élte már át újból a döntő élményét.

Én nagyon-nagyon sokszor. Én az olimpia után szerintem nem volt olyan nap, hogy ne néztem volna meg. Próbáltam találni benne olyan dolgokat, amiket ki tudunk majd javítani. Egyébként nagyon kevés volt szerencsére, szerintem sikerült egy majdnem, sőt, szerintem egy tökéletes pályát tudtunk jönni, úgyhogy, de jól esik visszanézni most már, akkor még egy kicsit csalódott az ember, de most már jó élményekkel nézem vissza.

 

Tökéletes versenyzés volt

Társa véleményét Kiss Ágnes is megerősítette.

Igen, pontosan így fogalmaznék, hogy akkor ott kihoztuk magunkból a maximumot, ami bennünk volt, azt sikerült kiadnunk, és tényleg vissza fogjuk nézni, és átbeszéljük a dolgokat.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Olimpiai újconként szerepeltek

Mindkettőjük számára ez volt az első olimpia, újoncként utaztatok ki Párizsba, ez a torna mindig is egy különleges helyet foglal majd el a szívükben. Nagy Bianka így fogalmazta meg:

Főleg a körülményei voltak különlegesek, ahogy mi kijutottunk erre az olimpiára, egyikünknek sem indult jól az év, és így ketten ezt össze tudtuk hozni, úgyhogy én nagyon büszke voltam magunkra akkor is, most meg különösen. Úgyhogy igen, ez egy különleges helyet fog elfoglalni a szívünkben.

Valójában mekkora siker ez a negyedik hely? - Kiss Ágnes válaszolt:

Hát mindenképpen értékes tapasztalatokat sikerült szereznem, amit remélem, hogy majd a jövőben is fogok tudni kamatoztatni. De szerintem így egy jó kiindulási pont, és remélem, hogy erre még fogok tudni építkezni.

Fotó: Reuters

 

Nem szabad megtörni

Nagy Bianka levonta a párizsi olimpia legnagyobb tanulságát.

Én úgy gondolom, hogy a fejben lévő dolgokat építettük ezzel a versennyel, hogy tényleg erősnek kell maradni, és mindenféle körülmények között, nem szabad megtörni, és tényleg ott kell lenni végig a versenyen, és ez szerintem nagyon sokat fog jelenteni a jövőben versenyeken, ha tényleg meg tudjuk ezeket is ugrani.

Azt még elmondták, hogy egyelőre ezzel a párossal tervezik a jövőt.

 

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.