Egyetem

A Víz Világnapja az SZTE TIK-ben is

A Víz Világnapja az SZTE TIK-ben is

2013. március 20., szerda
A Víz Világnapja az SZTE TIK-ben is

Az SZTE TIK kiállítással, grafikákkal, játékokkal és színes programokkal készül a Víz Világnapjára március 22-én, pénteken.

Napjaink egyik legértékesebb erőforrása a rohamosan fogyó egészséges ivóvízkészlet. Egyre több helyen jelent nehézséget a fogyasztható édesvízhez jutás, főleg a fejlődő afrikai országokban. A fokozatosan globális méretűvé váló problémára reagálva az ENSZ a 2013-as évet hivatalosan a Vízi Együttműködés Nemzetközi Évének nevezte ki, illetve az idei nemzetközi világév mellett március 22-e minden évben a Víz Világnapja. A két időpont alkalmából az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ igazgatósága színes programokkal készül március 22-én (pénteken) a központba látogatók számára. A beléptető kapuk előtt felállított standnál az érdeklődők egész nap érdekes programokon vehetnek részt.

Ízelítő a programokból:

- látványos infografikák, melyek a vízhasználat mérséklésére hívják fel a figyelmet - szódásszifon-kiállítás - víz- és ásványvízkóstolás - Mennyi víz kell egy csésze kávéhoz? című párosítós játék - Céglátogatás a Bánffi és Bánffi Kft. szikvízüzemébe. Indulás csoportosan a TIK-ből 14 órakor. Előzetes regisztráció a zoldhirek@tik.u-szeged.hu e-mail címen, illetve helyszíni regisztráció a rendezvény napján.

Helyszín:

SZTE József Attila Tanulmány és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10. )

Időpont:

2013. március 22., péntek 10.00-16.00 A program díjmentesen látogatható! Az eseményről folyamatosan frissülő információk a rendezvény

facebookos oldalán

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.