Egyetem

Digitalizálják az Egyetemi Könyvtár PhD-dolgozatait

Digitalizálják az Egyetemi Könyvtár PhD-dolgozatait

2010. május 28., péntek
Digitalizálják az Egyetemi Könyvtár PhD-dolgozatait

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) tekintettel a világban tapasztalható tendenciákra, egyetértve az európai egyetemek és kutatóintézetek utóbbi időben felerősödött és összehangolt törekvéseivel, s nem utolsó sorban a hazai fejlemények ismeretében úgy döntött, hogy egyetemi repozitórium-szolgáltatás kialakításába kezd.

Mint másutt is, az SZTE-n is az Egyetemi Könyvtár látja el ezt a feladatot, létrehozva egy olyan "Contenta" nevű digitális archívumot, amely teljes szövegében (illetve teljes képi vagy mozgóképi, illetve hangi mivoltában) képes tárolni, indexelni az oktató- és kutatómunka során keletkezett és megőrzésre érdemesnek tartott dokumentumokat. Ez a repozitórium szakszerűen feltárja a feltöltött dokumentumokat, összekapcsolja a meglévő adatbázisokkal és egyben módot ad arra, hogy a különféle - elsősorban - európai repozitórium indexelő rendszerek az egyetem anyagát még hatékonyabban bekapcsolják a világ tudományos vérkeringésébe. Az új szolgáltatásról bővebben az

Egyetemi Könyvtár honlapján

, illetve az

adatbázis címén

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.