Egészség

Bedurvult a járvány: 10 ezernél is több új fertőzöttet regisztráltak!

Bedurvult a járvány: 10 ezernél is több új fertőzöttet regisztráltak!

2021. november 17., szerda
Bedurvult a járvány: 10 ezernél is több új fertőzöttet regisztráltak!

Hétfőn írtunk arról,hogy milyen brutális számok érkeztek a hétvégéről, és ennek még koránt sincs vége az előrejelzések szerint. A jóslatok hamar beigazolódtak: tegnap tízezernél is több új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Magyarországon, és a szennyvíz víruskoncentrációja még mindig emelkedő tendenciát mutat sok helyen.

A friss, 45. heti adatokban enyhébb, de továbbra is emelkedő tendencia figyelhető meg a szennyvízminták SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációjában. Debrecenben és Békéscsabán a mért koncentráció magas, 17 mintavételi helyen emelkedett kategóriába sorolható - ide tartozik Szeged is.

Ábra: NKK

Ajánlott a harmadik oltás

Rusvai Miklós virológus szerint a koronavírus ellen beadott emlékeztető dózis felfrissíti az immunrendszer memóriáját, az antitestek az oltás után három héttel érik el a legmagasabb szintjüket, hat hónap elteltével azonban a védőérték alá csökkennek

A Magyar Nemzet szerdai számában a víruskutató rámutatott: a harmadik oltás felvételével a szervezet újra eredményesen fogja termelni az ellenanyagot, így aki most beoltatta magát, az a negyedik járványhullám végéig már védettséget szerzett, jövő ősszel azonban ugyanez már nem lesz elmondható.

Az alaptétel az, hogy a harmadik oltás senkinek sem árt, ezáltal frissítjük fel ugyanis az immunrendszerünk emlékezetét, amelynek köszönhetően a szervezetünk újra eredményesen fogja termelni az ellenanyagot.

-fogalmazott a szakértő. Eddig a beoltottak száma a kormányzati koronavírus tájékoztató portál szerint 6 008 226 fő, közülük 5 780 925-en már a második oltását is megkapták, 1 millió 668 ezren pedig a harmadik oltást is felvették. 

Tegnap 10 265 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 178 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 828 535-en küzdötték le a kórt, az aktív fertőzöttek száma pedig 115 383 főre emelkedett. Jelenleg 5852 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 565-en vannak lélegeztetőgépen

via koronavirus.gov.hu, nkk.gov.hu / Kiemelt kép: Pixabay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.