Egészség

Decemberben már olthatnak az új típusú koronavírus ellen Európában

Decemberben már olthatnak az új típusú koronavírus ellen Európában

2020. október 28., szerda
Decemberben már olthatnak az új típusú koronavírus ellen Európában

Ennek ellenére a WHO korábban úgy találta, hogy a remdesivircsak mérsékelten hatékony az új típusú koronavírus elleni küzdelemben. Többek között erről, az új kutatásokról és a pandémia lehetséges végéről is beszélgettünk Merkely Béla professzorral, a Semmelweis Egyetem rektorával.

A WHO szakemberei úgy találták, hogy nem elég hatékony az új típusú koronavírus ellen a gyógyszer.

A magyar orvosok, tudósok, köztük a Semmelweis Egyetem rektora viszont éppen ennek az ellenkezőjét állítja azon kutatás eredményei alapján, amely most is zajlik Magyarországon.

Mint mindenütt, néha zavar van ebben is, különösen akkor, ha olyanok beszélnek róla, akik nem értenek hozzá. Körülbelül három héttel ezelőtt a világ első számú tudományos lapjában megjelent az egyértelmű bizonyíték, hogy a remdesivir előírás szerint 5-től 10 napig tartó alkalmazása lecsökkenti a kórházi tartózkodást, gyorsítja a gyógyulást, csökkenti a halálozást mind 15, mind 30 napnál. Ez egy randomizált, szabályszerű, a dolgok leglényegesebb kérdésére bizonyító erővel bíró, tudományos vizsgálat. E nélkül nem állíthatnánk, hogy ez hatékony- mondta.

A remdesivir olyan vírusellenes szer, amelyet eredetileg az ebola ellen fejlesztettek ki. A működési mechanizmusának alapja, hogy amikor a vírus örökítőanyagának szaporodása megindul az emberi sejten belül, tévútra vezeti azt.A másolási folyamatot pedig elrontja hibás szekvenciák beépítésével.

További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.