Egészség

Kübekháza is behódolt a vírusnak

Kübekháza is behódolt a vírusnak

2020. szeptember 15., kedd
Kübekháza is behódolt a vírusnak

A polgármester soron kívül hétfő estére rendelte el Kübekháza ULV (Ultra Low Volume) melegködös fertőtlenítését, a helyszíni irányításra Gál István képviselőt kérte fel.

Molnár Róbert levelet küldött Bosnyákovits Tünde megyei tiszti főorvosnak is, amelyben az ismert okokra hivatkozással azonnali és teljes körű tesztelést kért a kübekházi iskola és óvoda dolgozóira és az intézménybe járó gyermekekre.

Kucsera Istvánné alpolgármester azt kérte a karanténba került gyermekek szüleitől, hogyha felmerül a fertőzés legkisebb gyanúja is, akkor az igazolások és egyéb ügyintézés miatt a gyermek háziorvosát, a személyes segítségnyújtást igénylő ügyekben pedig a Segélyvonal Kübekháza számát hívják, ahol Nikodémusz Miklósné Kati nonstop fogadja a hívásokat és saját hatáskörben intézkedik.

– A segélyvonalnál egyelőre Áchim Eszterrel és Szűcs Andrea településüzemeltetési vezetővel hárman állnak szolgálatban, de szükség esetén további személyekkel is tudjuk bővíteni létszámukat – mondta az alpolgármester, aki arra kéri az idős, beteg, egyedül élő lakókat, hogy ha lehetséges, maradjanak most otthon, a segélyvonalon kérjenek segítséget bevásárlásaikhoz, állandó gyógyszereik felíratásához, kiváltásához és egyéb ügyeik intézéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.