Balhé

Három fiatal vert meg egy hajléktalant, háborognak a szegedi szülők

Három fiatal vert meg egy hajléktalant, háborognak a szegedi szülők

2022. július 8., péntek
Három fiatal vert meg egy hajléktalant, háborognak a szegedi szülők

Kedd délelőtt óta tombol a Szegeden láttam Facebook-csoportban egy vita a gyereknevelésről annak apropóján, hogy három fiatalkorú megdobált egy hajléktalant a Szent István téren.

A poszt írója szerint az eset július 5-én kedden hajnalban történt, amikor is gyanús hangokra lett figyelmes az éjszaka közepén. Az ablakon kinézve három fiatalra lett figyelmes, akik elmondása szerint kővel dobáltak egy hajléktalant a Szent István téren.

A poszt írója a kiskorúakra ordított, akik állítólag vihogva haladtak tovább.

A szerző ezt követően személyleírást is ad a fiatalokról, amiből többek közt az derül ki, hogy két fiú és egy lány voltak az ,,elkövetők". Hozzáteszi a szerző azonban azt is: ,,Remélem, ez a poszt eljut a szüleitekhez."

Rövid időn belül ez már a második eset, hogy vélhetően hasonló korú fiatalok csoportosan bántalmaznak valakit: pár hete egy japán orvostanhallgatót vertek meg a Belvárosi hídon, igaz, ott a résztvevők közül egy valaki lelkiismeretesen bánt a diákkal - az ügyben pedig azóta eljárást indítottak. Keressük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy ebben az esetben is lesz-e eljárás, amint válaszolnak, beszámolunk róla.

Válogatott nevelési módszerek

Mivel ez már sajnos a sokadik hasonló eset rövid időn belül, ezért szemléztünk egyet a szülői kommentek között, hogy ki hogyan tenne az ellen, hogy kevesebb erőszakos fiatal legyen a szegedi utcákon. Ahogy a szökőkútban fürdés dilemmájában, úgy itt is megoszlanak a vélemények.

Van, aki szerint egyértelműen a szülők a hibásak:

Egy másik vélemény szerint az elmúlt 12 év tehet minderről:

"Az elmúlt", 12 év, (sajnos), ehhez szoktatta a "mai fiatalok" egy részét... : (Nincs más "örömöm", kilátásaim, csak az, hogy pillanatnyi örömünk miatt, "rúgunk egyet" a még elesettebb szerencsétleneken.) Bár, akik "idáig" jutottak, sem igazán, "urak".... Minden, mindennel összefügg! (Én, mindegyikük helyében, másként élnék és viselkednék, ha egyszer arra küldene a sorsom.)

- írja egy kommentelő.

Mások ugyan hasonló összefüggésben, de az iskolarendszert hibáztatják az agresszív fiatalok miatt:

És természetesen ezúttal sem maradt el az a vélemény, miszerint a sorkatonaság mindent megold. Ugyanakkor van, aki szerint már ennél is reménytelenebb a mai fiatalság helyzete, mivel két nap után ,,megölnék magukat" a besorozás után. De volt, aki még ennél is mélyebbre ment a reménytelenségben:

,,Ha meg nem is ölné (magát), de pánikrohammal vinnék az SBO -ra…. A 2000-es generációtól égnek áll a hajam… nem is tudom, milyenek… minden kéne nulla munkával, hatalmas egó, hatalmas pofa… tehetség semmi… szülő a s*ggét kinyalta… ezért van az, hogy nagy részük anyuci-apuci egy szem hülyegyereke… bántani a gyengébbet meg az állatokat az megy! Meg kellett volna tanítani őket az emberi értékrendre…"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.