Balhé

Cenzúra Szegeden: "nem tűzték műsorra" az Elkxrtukot a Belvárosi Moziban

Cenzúra Szegeden: "nem tűzték műsorra" az Elkxrtukot a Belvárosi Moziban

2021. október 26., kedd
Cenzúra Szegeden: "nem tűzték műsorra" az Elkxrtukot a Belvárosi Moziban


Mint azt a SzegedMa megírta, az idén 15 éves őszödi beszéd kiszivárgásának körülményeit és annak következményeit feldolgozó Elkxrtuk az NMHH-tól “Art” besorolást kapott, ezért a művészmozik szintén bemutathatják a kínálatukban – így Szegeden nem csak a Cinema City-ben, hanem a Belvárosi Moziban is vetítik.

Igen ám, de a baloldali városvezetés mégis talált egy "kiskaput" arra, hogy eldugja a kínálatában a Gyurcsány-filmet. Az esetre Haág Zalán, KDNP-s önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet közösségi oldalán.

– Nem volt könnyű dolgunk, ha ki akartuk nyomozni, mikor vetítik. Merthogy vetítették (igaz, természetesen a legkisebb teremben), de azt mégsem mondhatjuk, hogy műsorra tűzték.

A 60-as éveket idéző cenzúra 2021-ben is működött: a városi tanácselnök előzetesen kihúzatta a hivatalos (nyomtatott) moziműsorból, hogy "Elk*rtuk". Ő már csak tudja, hisz maga is boldogan tapsolt Őszödön – fogalmazott a képviselő.

Az eset kapcsán kérdéseket küldtünk a Belvárosi Mozinak, amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Nem ez az első alkalom, hogy a szegedi városvezetés próbálja meggátolni a 2006-os események ismertetését a városban. Korábban megírtuk, hogy egy érvélését tekintve szakmaiatlan és példa nélküli döntéssel az önkormányzat meggátolta a gyurcsányista terrort bemutató vándorkiállítás felállítását a Széchenyi téren.

https://szegedma.hu/2021/10/nem-engedtek-be-szegedre-a-gyurcsanyista-terrort-megjelenito-vandorkiallitast

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.