Balhé

Nem engedték be Szegedre a gyurcsányista terrort megjelenítő vándorkiállítást

Nem engedték be Szegedre a gyurcsányista terrort megjelenítő vándorkiállítást

2021. október 8., péntek
Nem engedték be Szegedre a gyurcsányista terrort megjelenítő vándorkiállítást

Egy rendkívül barátságtalan, érvélését tekintve szakmaiatlan és példa nélküli döntéssel meggátolta a szegedi önkormányzat a gyurcsányista terrort bemutató vándorkiállítás felállítását – közölte Ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szóvivője.

Lomnici elmondta, a város érvelése szerint veszélyeztetné a gyalogosforgalmat, amíg a táraltot tartalmazó kamion elfoglalná a helyét. Hozzátette, hogy a szegedi civilek jelezték, hogy az óriáskerék kijelölt helyre történő szállításánál érdekes módon nem merült fel hasonló probléma, ráadásul a rendőrök biztosították volna a forgalmat, amíg a kamion végigvonul a sétálóutcán.

A szóvivő kiemelte, mivel október 7-én küldték meg a határozatot, így már annak megtámadása okafogyott, ugyanis a lekötött napokban már biztosan nem tudják bemutatni a tárlatot. Lomnici szerint az önkormányzat egyedüli módon járt el a tekintetben, hogy a szólás és véleménynyilvánítás szabadságát megsértette, és a kiállítás megtekintését megakadályozta a szegedi polgárok számára. Egyúttal jelezte, nem adják fel, tavasszal ismét megpróbálják bemutatni a kiállítást Szegeden.

A CÖF-CÖKA szóvivője szerint felvetődik a kérdés, hogy Botka László mit vár Gyurcsány Ferenctől cserébe, ugyanis ezzel egy rendkívül nagy gesztust tett az egykori miniszterelnök felé.

Kiemelt képünk archív. Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.