Balhé

Így terrorizálja Szegedet a koldusmaffia

Így terrorizálja Szegedet a koldusmaffia

2019. június 5., szerda
Így terrorizálja Szegedet a koldusmaffia
Néhány héttel ezelőtt a Kárász utcán az egyik kéregetőtől elvették az összegyűjtött pénzét, most a Nagyáruház előtt ugyanaz a rosszarcú férfi ráparancsolt egy utcazenészre, hogy hangosabban játsszon, különben megüti. Egy családapának köszönhetően nem fajult tettlegességig a dolog. Videón az eset!

„Nem hallom jól, játsszál hangosabban! Azt akarod, hogy megüsselek?"

– förmedt rá az egyik utcazenészre ugyanaz az ijesztő férfi, aki néhány héttel ezelőtt a Kárász utcán fenyegette meg az egyik koldust. Ezúttal a fickó az egyik társával terrorizálta a kiszolgáltatott kéregetőt. Mielőtt még tettlegességig fajult volna a dolog,

egy bátor apuka közbelépett, miközben karjában kislányát tartotta, és igyekezett megfékezni a két behajtót. Ám a férfi majdnem pórul járt.

A körülbelül egy percig tartó diskurzus közben, maga a koldus fogta vissza a „feletteseit”, mert azok neki akartak menni a közbelépő férfinek.

A szóváltás után az apuka odébbállt, majd miután a két fenyegető külsejű férfi nagyon durva szavakkal alázta az utcazenészt, ők is távoztak. Videón mutatjuk, mi történt pontosan: https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=-GBAErXF89U

Elegük van a szegedieknek

A korábbi cikkünkhöz rengeteg hozzászólás érkezett, melyek arról tanúskodnak, hogy a szegedieket mélységesen felháborítja, hogy a városvezetés tétlenül nézi, ahogy a belvárosban egyre jobban elszaporodnak a koldusok, akiknek a nagy része ráadásul kiszolgáltatott helyzetben van a koldusmaffia miatt.

„Ez nem újdonság. Sok évvel ezelőtt a tolókocsiban rokkantat megjátszó, szellemileg kissé visszamaradott fiatalember a Nagyáruház előtt koldult. Az egyetem sarkán állt két nem idén lebarnult alak, őt figyelte. Más alkalommal láttam őket együtt. Mondjuk ki, a cigányoknak koldult. A mostani képeken is látszik, kik az elkövetők. A városvezetés szerezzen érvényt a saját rendeletének, mely szerint a Belvárosban tilos koldulni!”

– kommentelte a cikkünk alá Ági.

Többen is ezért hagyták el a várost

Az egyik hozzászóló kifejtette, hogy több ismerőse is azért költözött el Szegedről, mert már nem elég biztonságos itt élni.

„Tudok kisgyermekes családokról, akik többek között azért is hagyták el Szegedet, mert elkezdett putrisodni és egyáltalán nem biztonságos. A sok fesztivál és az egyéb hókuszpókuszok nem fedik el ezt a tényt. Ráadásul Szeged drága! A vízdíj horror.. a vízminőség katasztrofális... a levegő pocsék. A jó minőségű víz, a tiszta levegő, és a biztonság ma már nagyobb érték tíz kávézónál, a plázáknál, a fesztiváloknál, a kultúréletnél és az egészségügyi intézményeknél. Sajnos ezek hiányában szedni kell a sátorfát!”

– fejtette ki álláspontját Zaira.

Update: Többször is intézkedett már a rendőrség

Megkeresésünkre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy arendőrség több esetben intézkedett koldulás szabálysértés elkövetése miatt a belvárosban. A hasonló jelenségek megakadályozása érdekében a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei folyamatos közterületi szolgálatot látnak el a város ezen részén. Válaszlevelükben felhívták a figyelmet arra, hogyha valaki bűncselekményt vagy szabálysértés elkövetését észleli, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.