Kultúra

Szerdán kiállításmegnyitó és kötetbemutató is lesz a szegedi Jazz kocsmában

Szerdán kiállításmegnyitó és kötetbemutató is lesz a szegedi Jazz kocsmában

2023. október 17., kedd
Szerdán kiállításmegnyitó és kötetbemutató is lesz a szegedi Jazz kocsmában

Október 18-án hatodik évfordulóját ünnepli a fiatal, szegedi irodalmárok tehetséggondozó és közösségszervező projektje, a Törzsasztal Műhely. A közösség tagjai egészen a megalakulásuk óta rendszeresen szerveztek nyitott íróműhelyeket és zenés könyvbemutatókat. Az hatodik évforduló apropóján harmadjára is megrendezik a Támogatói Bazárt, ahová minden olvasni szerető és alkotásra nyitott embert szeretettel várnak. Szerdán este hattól képzőművészet, irodalom és zene összefonódik a Jazz Kocsmában. 

A használt könyves standnál kortárs kötetekből, klasszikus és szórakoztató olvasmányokból válogathatnak majd az érdeklődők. A gyűjtemény darabjait a tagok, a Megálló Közösségi Ház, valamint a Somogyi-könyvtár ajánlotta fel, és a vásárlással az érdeklődők a műhely munkáját támogatják. Este fél nyolckor nyílik Fodor Barbara kiállítása Nincs idő meghalni címmel. A kiállító munkáit szegedi indulása óta már Budapest, Csongrád, Békéscsaba és a franciaországi Le Havre közönsége is láthatta. 

Az est meghívott szerzője pedig Horváth Benji lesz. A költőt 2022-ben megjelent, Emlékmű a jövőnek című kötetéről Molnár H. Magor faggatja, a felolvasások alatt pedig Taskovics Viktória gitározik majd, aki Cat Moneygun néven dj-ként is folytatja a zenélést a hivatalos program zárása után.

Via Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.