Hétfőtől módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok Cegléd és Szeged között

Pályakarbantartási munkálatok miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok szeptember 11-től november 16-ig Cegléd és Szeged között – közölte a MÁV. A vágányzári menetrend néhány kivétellel minden héten hétfőtől csütörtökig érvényes, a hétvégéken a megszokott menetrend szerint járnak majd a vonatok. A pótlóbuszok azonban a szegedi Nagyállomás helyett Rókusról indulnak és oda is érkeznek. Szeged-Rókusról a buszok 20-40 perccel korábban indulnak, mint ahogy a vonatok indulnának a Szeged vasútállomásról, ezért a főváros és a megyeszékhely között akár 40-60 perccel is hosszabb utazási idővel kell számolni. Utazás előtt ezért érdemes tájékozódni.

  • A Napfény InterCity-k helyett pótlóbuszok közlekednek Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között, kivéve október 12-én napközben, október 23-án egész nap és az október 30-i héten.
    A vonatok Budapest és Kiskunfélegyháza között a megszokott menetrend szerint közlekednek, ehhez igazodnak a pótlóbuszok. Szeged-Rókusról a buszok 20-40 perccel korábban indulnak, mint a vonatok indulnának Szeged állomásról, ezért a főváros és Szeged között akár 40-60 perccel is hosszabb eljutási idővel kell számolni.
  • A személyvonatok helyett Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus, Kiskunfélegyháza és Kistelek, vagy Kistelek és Szeged-Rókus között kell pótlóbuszra szállni a vágányzári fázistól függően – október 23. kivételével. A személyvonatok közelekedése részben igazodik a pótlóbuszokhoz, ezért az indulási időpontok egyes napokon akár 30 perccel is eltérhetnek az alapmenetrendtől.
  • A pótlóbuszok Szegeden kivétel nélkül Rókus állomástól indulnak és oda is érkeznek. Szegeden belüli utazáshoz a TramTrain járatok állnak rendelkezésére, melyeken a vágányzár ideje alatt elfogadják a vasúti menetjegyeket és bérleteket.
  • A vasútvillamosok mellett a Mars tér érintésével több gyorsjáratú kisegítő buszjárat is indul a reggeli és késő esti órákban Szeged-Rókustól, illetve a hajnali órákban Szeged állomástól – biztosítva a csatlakozást a kiskunfélegyházi pótlóbuszokhoz.

A részletes menetrendet itt tudja megnézni.

Előző sztori

Nincs magyar áldozata a marokkói földrengésnek

Következő sztori

Vitályos Eszter: a kormány célja a magyar családok jövőjének biztosítása