Több mint kétszázan próbáltak meg átjutni a határon Csongrád-Csanád vármegyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt 24 órában 235 határsértőt tartóztattak fel és 202 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 11 esetben összesen 217 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Röszke és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén és 9 esetben 202 főt megakadályoztak az illegális belépésben – írja az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Mórahalom közigazgatási területén a járőrök június 3-án 7 óra 40 perckor ellenőriztek egy ukrán honosságú személygépkocsit, melyet egy ukrán férfi vezetett, társa egy magyar állampolgár volt. A gépkocsiban 12 fő magukat szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek tartózkodott utasként. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel és segítőjével szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Előző sztori

Ismét a szegedi papucsot ünneplik

Következő sztori

Román és szír embercsempészt fogtak el Mórahalmon