Sosem adták fel a csomagot, így csalt pénzt három szegedi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A feltételezett elkövetők 2022 októbere óta raktak fel hamis hirdetéseket online szerszámkészletekről, hajszárítókról, más használati eszközökről, de még traktorokról és motorkerékpárokról is – írja a police.hu.

A megtévesztett vásárlóktól a vételár, vagy annak részletének megfizetését minden esetben előre utalással kérték, ám a kifizetés után felszívódtak, a megvásárolt áru pedig sosem landolt a megrendelőnél. A 28, 24 és 23 éves nyírtéti férfiak országszerte több mint 50 gyanútlan sértettet csaptak be, amivel csaknem 3 millió forintot csaltak össze. A szegedi nyomozók több rendőrkapitánysággal együttműködve beazonosították a nyírségi csalókat, akiket 2023. június 1-jén hajnalban, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával otthonukban elfogtak.

Ellenük -őrizetbe vételük mellett- csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök az ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

Előző sztori

Nem engedték be, megrongálta a bíróságot

Következő sztori

Ujhelyi István jövőre felhagy a brüsszeli politizálással