Krimi

Sosem adták fel a csomagot, így csalt pénzt három szegedi férfi

Sosem adták fel a csomagot, így csalt pénzt három szegedi férfi

2023. június 2., péntek
Sosem adták fel a csomagot, így csalt pénzt három szegedi férfi

A feltételezett elkövetők 2022 októbere óta raktak fel hamis hirdetéseket online szerszámkészletekről, hajszárítókról, más használati eszközökről, de még traktorokról és motorkerékpárokról is - írja a police.hu.

A megtévesztett vásárlóktól a vételár, vagy annak részletének megfizetését minden esetben előre utalással kérték, ám a kifizetés után felszívódtak, a megvásárolt áru pedig sosem landolt a megrendelőnél. A 28, 24 és 23 éves nyírtéti férfiak országszerte több mint 50 gyanútlan sértettet csaptak be, amivel csaknem 3 millió forintot csaltak össze. A szegedi nyomozók több rendőrkapitánysággal együttműködve beazonosították a nyírségi csalókat, akiket 2023. június 1-jén hajnalban, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával otthonukban elfogtak.

Ellenük -őrizetbe vételük mellett- csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök az ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.