Sport

Nem tudta lezárni a bajnoki döntőt a Szeged

Nem tudta lezárni a bajnoki döntőt a Szeged

2023. június 5., hétfő
Nem tudta lezárni a bajnoki döntőt a Szeged

A hazaiaktól Omar Jahja, a vendégek keretéből Bogdan Radivojevic, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic hiányzott. A két csapat 190. egymás elleni mérkőzésére készült, 128 veszprémi siker és 7 döntetlen mellett az 54. szegedi volt az eddigi mérleg.

A veszprémi csarnok csordultig megtelt, természetesen a szegedieknek kijelölt szektor is tele volt.

Mindkét csapat a gyors gólokban bízott, hatalmas rohanás volt a pályán, a védekezésre fektettek kevesebb hangsúlyt. Bár a Szeged szerzett vezetést, de az ötödik percben három veszprémi gólra nem érkezett válasz szegedi oldalon, így a 6. perc végén Juan Carlos Pastornak időt kellett kérnie. Ligetvári Patrik kiállítása csillantotta fel a reményt, hogy csökkenjen a különbség, de hiába találtak kétszer a kapuba a kékek, ha a túloldalon egyből jött rá a válasz. Az első meccsen parádézó Mikler Rolandnak az első tíz percben nem volt védése, a túloldalon Vladimir Cupara viszont háromszor is labdát fogott - ez a három gólos különbség konzerválódott a két csapat között. (10. perc: 8-5)

Fotók: MTI/Vasvári Tamás

Éppen Mikler Roland bravúrja volt az, ami lendületet rakott a szegediek játékába, gyorsan vissza is jöttek egy gólra. Egyenlíteniük viszont nem sikerült, mert pontatlanabbak voltak ellenfelüknél. Dean Bombac remekül mozgatta a csapatot, de egy-egy alkalommal így is hiba csúszott a befejezésbe, amit rendre góllal büntetett a túloldal. A 20. percre pont az ilyen apró hibáknak köszönhetően visszakúszott a hazai előny három gólra. (20. perc 14-11)

De ellépni megint csak nem tudtak a bakonyiak. Elég volt két Mikler védés és két pontos támadás után szerzett gól, és a 24. percben már a veszprémi kispadnak kellett időt kérnie, mert újra visszajött a Szeged egy gólra. És most itt nem álltak meg. Kőkemény munkával három perccel később Dean Bombac zseniális egyéni megoldásával később egyenlítettek. Bár rögtön utána Bodó Richárd kapott kiállítást, de még így is ott volt az esély, hogy átvegye a vezetést. A remek ütemben labdát szerző Imanol Garciandia egy az egyben vitte a labdát Vladimir Cuparára, majd telibe találta a hazai kapus bal tenyerét. A szünetben a Veszprém vezetett egy góllal. (I. félidő: 18-17)

A második félidő elején rögtön egyenlíthetett volna, sőt a vezetést is átvehette volna a Szeged-akár több góllal. A veszprémiek három támadást is elhibáztak, csakhogy a túloldalon a szegediek is ugyanennyit rontottak, így nemhogy a vezetést nem tudták átvenni a kékek, de egy hazai góllal megint kettő volt közte. Feszülten és kapkodva játszott a Pick, ez pedig rengeteg apró hibával járt. A 40. percben a meccsen először négy gólos előnybe kerültek-jött is a szegedi időkérés. Ez azonban most nem segített. Vladimir Cupara négy perc alatt több labdát fogott, mint az első meccsen összesen és ez teljesen összezavarta az egyébként is feszült kékeket, ezt pedig a túloldal kihasználva meglépett hat góllal. (44. perc: 26-20)

Nem ment a játék a Szegednek és ez csak egyre feszültebbé tette a játékosokat. Küzdöttek, harcoltak, mentek előre, de nem tudták átvenni az irányítást. A Veszprém-ahogy az első meccsen a Pick tette-rutinosan őrizte előnyét, semmivel nem játszott többet annál, mint ami tisztes távolság tartásához szükséges volt. (Vége: 34-27)

Ezzel az is eldőlt, hogy pénteken este fél 9-től történelmi meccset játszik a két csapat Szegeden, ugyanis a Pick Arénában először avatnak majd bajnokot.

A meccs után Bodó Richárd értékelt a meccs után:

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője:–Nagyon jó mérkőzést játszottunk, gratulálok a játékosaimnak. Cupara a huszadik perctől fantasztikusan védett, nagyban hozzájárult a győzelmünkhöz. Egyetértek Pastorral, hogy hasonló mérkőzés volt, várjuk a mindent eldöntő harmadik találkozót.

Juan Carlos Pastor, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: –Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten győzött. Az első félidőben rosszul védekeztünk, a másodikban pedig idő előtt dőlt el a győzelem sorsa. Hasonló volt a forgatókönyv, mint Szegeden, csak fordított szereposztásban. Most pihenünk, rehabilitálunk és készülünk, várjuk a mindent eldöntő pénteki találkozót Szegeden.

Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged 34–27 (18–17)
Férfi kézilabda NB I., bajnoki döntő, 2. mérkőzés. Veszprém, Veszprém Aréna. Vezette: Hargitai, Markó.
Telekom Veszprém:CUPARA 1 – Vajlupov 2, Remili 4, ILICS Z. 7, PESMALBEK 6, R. Lauge 3, ELÍSSON 9/6. Csere: Corrales (kapus), Ligetvári, A. Nilsson 1, Sipos, Elderaa 1.Vezetőedző:Momir Ilics.
OTP Bank-Pick Szeged:Mikler – Sostaric 3, MACKOVSEK 4, Gaber 1, ROSTA 4, Szita, Bombac 1. Csere: Alilovic (kapus), Tönnesen 2, Garciandía 1, BLONZ 6/5, Bodó 4, Bánhidi 1, Martins.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Hétméteres:6/6, ill. 6/5.
Kiállítás:10, ill. 10 perc.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása:1–1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.