Közélet

Ismét bajnoki döntőt játszik a Fit World Szeged

Ismét bajnoki döntőt játszik a Fit World Szeged

2023. május 19., péntek
Ismét bajnoki döntőt játszik a Fit World Szeged

A szegedi rögbi történelmében fontos év volt a 2022-es, a Fit World Szeged csapata első alkalommal szerepelt bajnoki döntőben a XV-ös rögbi bajnokságban. A finálét nagy küzdelemben nyerték meg a a korábbi többszörös bajnok Esztergomi Vitézek ellen.

Idén újráznak a szegedi rögbisek és szombaton 17 órától a Kincsem Parkban ismét az Esztergommal csapnak össze az aranyért. A szezont úgy kezdték, hogy mindenképpen dobogóra szeretnének állni, ami a bajnoki döntőbe jutással már teljesült.„Nagy izgalommal készülünk arra, hogy szombaton megvédjük bajnoki címünket. Egyesek azt gondolták, hogy a tavalyi évben a szerencsének köszönhetően győztünk, de mivel ebben a szezonban a bajnokság élén végeztünk, ez azt bizonyítja, hogy nem a szerencsén múlott. Biztos vagyok benne, hogy ha megőrizzük higgadtságunkat és ragaszkodunk a tervhez, akkor sikerül megvédenünk a címünket”- nyilatkozta a döntő előtt Regan Philips a szegediek vezetőedzője.

A szombati nap egy igazi rögbi ünnep lesz a Kincsem Parkban, hiszen négy izgalmas mérkőzésen szurkolhatnak az odalátogató

HARMINC ÉVE RÖGBIZNEK SZEGEDEN

Sok szegedi talán nem is tudja, hogy a város ilyen kiváló rögbicsapattal büszkélkedhet, pedig immár három évtizede van jelen a napfény városában ez a látványos, izgalmas sport. A klub játékosai heti két alkalommal, kedden és csütörtökön este hattól az Etelka soron található Városi stadion füves pályáján tartanak edzéseket. Az erőnléti felkészülésüket a névadójuk, a szegedi Fit World Fitness termében végzik. A csapat erejét mutatja, hogy Szabó Tamás, Márki Roland és Györgyey András két hete Lettország ellen lépett pályára a magyar válogatottban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.