Hírzóna

Folytatja az aláírásgyűjtést a Mi Hazánk a fúrt kutak ügyében

Folytatja az aláírásgyűjtést a Mi Hazánk a fúrt kutak ügyében

2023. május 20., szombat
Folytatja az aláírásgyűjtést a Mi Hazánk a fúrt kutak ügyében

Óriási eredménynek tartom hogy ezzel az utcai jelenléttel a Mi Hazánk, a több tízezer aláírással amit eddig összegyűjtöttünk, meghátrálásra kényszerítettük a kormányt. Egyelőre nem tudjuk mi van ebben a legújabbkútamnesztia törvényjavaslatban, de ez egyértelműen a Mi Hazánk sikere, ezt mi értük el, nélkülünkbevezették volna– mondta Toroczkai László országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk elnöke péntek délután az Anna-kútnál tartott sajtótájékoztatóján, ahol aláírásokat is gyűjtöttek a fúrt kutakra vonatkozó bejelentési kötelezettségre vonatkozó moratórium meghosszabbításáért. Toroczkai emlékeztetett, hogy a Mi Hazánk mozgalom azonnaltiltakozó akciót indítottés járják az országot.

torocz

A vidéki Magyarországnak nem kell elmagyarázni, hogy ez miért eszement gondolat. Az engedélyeztetési eljárás a mezőgazdaságban dolgozókat milliós pluszteherrel sújtaná,  ami előbb-utóbb az élelmiszerárakon jelentkezne. Ásotthalmon volt olyan gazda, aki odajött hozzám és elmondta, hogy az eredeti elképzelés 20 milliós plusz terhet jelentett volna a számára 

– magyarázta Toroczkai, aki arra is emlékeztetett, hogyÁsotthalomról indulva akadályozták meg, hogy korábban bevezessék a kútregisztrációt. Mint mondta, 2017-ben a Homokhátságról indult az az ellenállás, aminek köszönhetően kitolták a moratóriumot idén év végéig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.