Botka mozgássérülteket korlátozó parkolásáról mindenki hallgat

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról beszámoltunk, május elsején Botka László úgy parkolt a majálison, hogy azzal két mozgássérült parkolóhelyet is elállt. Az ügyben megkerestük a vele szövetséges pártok képviselőit és a közpénzből fenntartott propagandalapjának főszerkesztőjét.

Az egyáltalán nem meglepő, hogy Botka házi lapja mélyen hallgat az ügyben, még csak meg sem említették a polgármester ballépését. A kettős mérce ismét jól láthatóan kiütközött: amikor tavaly Ruzsa Roland képviselő egy mozgássérült parkolóban állt meg – amely figyelmetlenségéért bocsánatot kért – több cikk is született az ügyben.

A képviselő akkor felhívta rá a figyelmet, a várost vezető oldalon a hibák elismerése és a bocsánatkérés 20 éve hiánycikk. Ruzsa Roland szavai pedig ismét bebizonyosodtak.

Azonban nem csak a város pénzéből fizetett propagandista főszerkesztő, Garai Szakács László nem reagált még megkeresésünkre sem, hanem a momentumos Mihálik Edvin, a DK-s Binszki József, a párbeszédes Kovács Tamás, az LMP-s Fehér Attila, a szocialista Nagy Sándor, a jobbikos Komjáti Zoltán és a Jakab Péterhez csatlakozott Tóth Péter sem.

Rendkívül méltatlan ugyanis a képviselői hivatáshoz az, ha valaki látványosan fittyet hány városunk rendjére és közösségünk szabályaira. Márpedig ön pontosan ezt teszi azzal, hogy egészséges, életerős fiatalember létére a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen parkol. (…) elvárjuk, hogy tisztelje a szabályokat, például ne parkoljon le olyan helyre, amit a mozgásukban korlátozott társainknak tartunk fönn. A KRESZ-t nem sikerült betartania. És ami legalább ennyire fontos, hogy mi Szegeden azokat a politikusokat tiszteljük, akik vállalják a felelősséget a tetteikért. Önt rajtakapták egy szabálytalanságon, arrogáns megjegyzések helyett ilyenkor bocsánatot kellene kérnie és megígérni, hogy ez többé nem fordul elő. Nálunk ugyanis így szokás. Várjuk a nyilvános bocsánatkérését!”

olvasható Ruzsa Rolanddal kapcsolatban, Botka házi lapjánál.

Botka propagandistáitól idézve: „Várjuk a nyilvános bocsánatkérését!

A parkolás:

Előző sztori

Médiatanács: kiskorúakra káros tartalom szerepel a Két pasi meg egy kicsi sorozatban

Következő sztori

Tartós maradhat az üzemanyagárak csökkenése