Közélet

Botka mozgássérülteket korlátozó parkolásáról mindenki hallgat

Botka mozgássérülteket korlátozó parkolásáról mindenki hallgat

2023. május 11., csütörtök
Botka mozgássérülteket korlátozó parkolásáról mindenki hallgat

Mint arról beszámoltunk, május elsején Botka László úgy parkolt a majálison, hogy azzal két mozgássérült parkolóhelyet is elállt. Az ügyben megkerestük a vele szövetséges pártok képviselőit és a közpénzből fenntartott propagandalapjának főszerkesztőjét.

Az egyáltalán nem meglepő, hogy Botka házi lapja mélyen hallgat az ügyben, még csak meg sem említették a polgármester ballépését. A kettős mérce ismét jól láthatóan kiütközött: amikor tavaly Ruzsa Roland képviselő egy mozgássérült parkolóban állt meg - amely figyelmetlenségéért bocsánatot kért - több cikk is született az ügyben.

A képviselő akkor felhívta rá a figyelmet, a várost vezető oldalon a hibák elismerése és a bocsánatkérés 20 éve hiánycikk. Ruzsa Roland szavai pedig ismét bebizonyosodtak.

Azonban nem csak a város pénzéből fizetett propagandista főszerkesztő, Garai Szakács László nem reagált még megkeresésünkre sem, hanem a momentumos Mihálik Edvin, a DK-s Binszki József, a párbeszédes Kovács Tamás, az LMP-s Fehér Attila, a szocialista Nagy Sándor, a jobbikos Komjáti Zoltán és a Jakab Péterhez csatlakozott Tóth Péter sem.

Rendkívül méltatlan ugyanis a képviselői hivatáshoz az, ha valaki látványosan fittyet hány városunk rendjére és közösségünk szabályaira. Márpedig ön pontosan ezt teszi azzal, hogy egészséges, életerős fiatalember létére a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen parkol. (...) elvárjuk, hogy tisztelje a szabályokat, például ne parkoljon le olyan helyre, amit a mozgásukban korlátozott társainknak tartunk fönn. A KRESZ-t nem sikerült betartania. És ami legalább ennyire fontos, hogy mi Szegeden azokat a politikusokat tiszteljük, akik vállalják a felelősséget a tetteikért. Önt rajtakapták egy szabálytalanságon, arrogáns megjegyzések helyett ilyenkor bocsánatot kellene kérnie és megígérni, hogy ez többé nem fordul elő. Nálunk ugyanis így szokás. Várjuk a nyilvános bocsánatkérését!"

olvasható Ruzsa Rolanddal kapcsolatban, Botka házi lapjánál.

Botka propagandistáitól idézve: „Várjuk a nyilvános bocsánatkérését!

A parkolás:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.