Új vezetők kerülnek a közlekedési cégek élére

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igazodva az állami vállalatok vezetésével kapcsolatos nemzetközi sztenderdekhez, a magyar mobilitást meghatározó közlekedési cégek – a MÁV, a MÁV-Start és Volánbusz – vezetésében is elválik egymástól az elnöki és a vezérigazgatói pozíció – közölte az Építési és Közlekedésügyi Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a jövőben a cégek újonnan megalakuló igazgatóságaiban és új tagokkal működő felügyelőbizottságaiban, – az államigazgatási tapasztalat jelenléte mellett – a nemzetközi cégek élén szerzett gyakorlatias tudás és a piaci szemlélet érvényesül.

A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. igazgatóságának elnöke Lepsényi István, a Magyar Suzuki korábbi vezérigazgatója, a Knorr – Bremse Fékrendszerek Kft. korábbi ügyvezető igazgatója; korábbi államtitkár; a Hidrogén Szövetség elnöke lesz. A tagok között pedig ott van többek között Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke és Ratatics Péter, a Mol csoport alelnöke is.

A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. felügyelőbizottságának elnöke Baranyay László, az MFB korábbi elnök-vezérigazgatója, az EIB igazgatója lesz. A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. igazgatóságának elnöke Barna Zsolt, a Waberer’s International vezérigazgatója, míg a A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt felügyelőbizottságáé Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója lesz.

A VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt. igazgatósági elnöke Vida József bankár, felügyelőbizottságának elnöke Németh Lászlóné korábbi fejlesztési miniszter lesznek.

Előző sztori

Szinte csak a vármegyében találtak migránsokat

Következő sztori

Széles körben ad kegyelmet Novák Katalin