Közlekedés

Új vezetők kerülnek a közlekedési cégek élére

Új vezetők kerülnek a közlekedési cégek élére

2023. április 27., csütörtök
Új vezetők kerülnek a közlekedési cégek élére

Igazodva az állami vállalatok vezetésével kapcsolatos nemzetközi sztenderdekhez, a magyar mobilitást meghatározó közlekedési cégek - aMÁV, aMÁV-Start és Volánbusz - vezetésében is elválik egymástól az elnöki és a vezérigazgatói pozíció - közölte az Építési és Közlekedésügyi Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a jövőben a cégek újonnan megalakuló igazgatóságaiban és új tagokkal működő felügyelőbizottságaiban, - az államigazgatási tapasztalat jelenléte mellett - a nemzetközi cégek élén szerzett gyakorlatias tudás és a piaci szemlélet érvényesül.

AMÁVMagyar Államvasutak Zrt. igazgatóságának elnöke Lepsényi István, a Magyar Suzuki korábbi vezérigazgatója, a Knorr - Bremse Fékrendszerek Kft. korábbi ügyvezető igazgatója; korábbi államtitkár; a Hidrogén Szövetség elnöke lesz. A tagok között pedig ott van többek között Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke és Ratatics Péter, a Mol csoport alelnöke is.

AMÁVMagyar Államvasutak Zrt. felügyelőbizottságának elnöke Baranyay László, az MFB korábbi elnök-vezérigazgatója, az EIB igazgatója lesz. AMÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. igazgatóságának elnöke Barna Zsolt, a Waberer's International vezérigazgatója, míg a AMÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt felügyelőbizottságáé Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója lesz.

A VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt. igazgatósági elnöke Vida József bankár, felügyelőbizottságának elnöke Németh Lászlóné korábbi fejlesztési miniszter lesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.