Gazdaság

A Vodafone, Telekom és Yettel után a Digi is árat emel

A Vodafone, Telekom és Yettel után a Digi is árat emel

2023. április 2., vasárnap
A Vodafone, Telekom és Yettel után a Digi is árat emel

Május elsejétől a nagy hazai távközlési szolgáltatók közül utolsóként a DIGI Távközlési Kft. is megemeli tarifáinak havi díját- derült ki a Digi szerződési feltételek változásról szóló dokumentumából.

Idén először a Vodafone Magyarország vezetett be inflációkövető díjkorrekciót, így január 1-vel 9%-kal növelte tarifacsomagjai díját. A hazai tulajdonba került vállalatot a Magyar Telekom követte március 1-jén, de ők már 14,5%-kal emelték áraikat, majd március 14-én, szintén 14,5%-kal a Yettel Magyarország emelte díjait.

A Digi, a Telekommal és Yettel megegyezően szintén 14,5%-os emelést jelentett be.

A díjemelés a forgalmi díjakat nem érinti. Az inflációkövető díjkorrekció azonban nem csak az igénybevételi díjakat növelik, hanem a felhasználható kedvezmények (hűségkedvezmény, e-Pack-kedvezmény) értéke is nő az inflációnak megfelelően.

Tavaly év végén került be egy módosítás az általános szerződési feltételekbe, amely jogalapot ad az inflációkövető díjkorrekcióra, amely a többi piaci szereplőnél alkalmazott gyakorlattal megegyezően nem keletkeztet felmondási alapot az ügyfeleknél a hűségidő alatt.

Borítókép: halasmedia.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.