Közélet

Régen volt ennyire tiszta a Bartók tér

Régen volt ennyire tiszta a Bartók tér

2023. március 4., szombat
Régen volt ennyire tiszta a Bartók tér

Nagyon sok szegedi jelezte, hogy elhanyagolt állapotban van a Bartók tér. Szeged egyik frekventált terén valóban rengeteg szemét gyűlt össze, így a játszótérre nem szívesen engedte senki a gyermekét, de megpihenni sem ült le senki ott.

A szegedi Fidesz és KDNP képviselői kezdeményezték a takarítást

Miután szegedi Fidesz-KDNP képviselőihez is eljutottak a lakossági panaszok, azonnal cselekedtek. Ahogy korábban a Kárász utcára, most a Bartók térre hirdetettek takarítási akciót. Szombat reggel 9 órakor kezdődött a munka, amibe a három kormánypárti önkormányzati képviselő, Chovanecz Kata, Haág Zalán és Német Ferenc mellett, hosszabb-rövidebb időre sokan bekapcsolódtak a környék lakói közül is.

Hiába takarítottak tegnap az SZKHT munkatársai, bőven maradt mára is a szemétből

A meghirdetett takarítási akció még úgy sem volt okafogyott, hogy tegnap délután a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. munkatársai már elkezdték a munkát.

Az egyik lakó meg is jegyezte, hogy már megérte a kezdeményezés, mert ennyi szorgos kéz, mint ebben a két napban régen dolgozott a tér rendjén.

Már el is szállították az összegyűjtött szemetet

-Délre végeztünk a munkával, és annak ellenére, hogy tegnap délután már volt egy nagyobb takarítás, tizenkét nagy zsák szemetet szedtünk össze. Nem ez volt az első akciónk és nem is az utolsó. Fontosnak tartjuk, hogy a környezetünk igényesen nézzen ki és ezért teszünk is folyamatosan, reméljük akadnak majd követőink, a pártállástól független közös ügyben-mondta Chovanecz Kata. A fideszes önkormányzati képviselő azt is megemlítette szomorúan, hogy

a hulladék egy része jól mutatta, hogy a parkot nem rendeltetésszerűen használják. Rengeteg szeszes italos üveg, fecskendő, tű és zacskó volt közte.

-Ez egy súlyos probléma, amire nagyon oda kell figyelni-emelte ki.

Egészen más képet mutatott a tér a munka végeztével

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.