Közélet

Régen volt ilyen tiszta a Kárász utca, vigyázni kellene rá

Régen volt ilyen tiszta a Kárász utca, vigyázni kellene rá

2022. augusztus 27., szombat
Régen volt ilyen tiszta a Kárász utca, vigyázni kellene rá

A nagy Kárász utcai takarítás volt annak a civil kezdeményezésnek a neve, amit Brillmann Zsolt, a Szegeden Láttalak Facebook-közösség alapítója szervezett. a célja az volt, hogy figyeljünk oda sokkal jobban a lakókörnyezetünk, azon belül pedig a Kárász utca tisztaságára. A város főutcájára szervezett közösségi takarításon nem kevés szemetet kellett összeadni szombaton reggel.

Sajnos ezt minden egyes hétvégi nap után meg lehetne tenni...

A takarításra ugyan többen jelentkeztek, mint amennyien megjelentek, de így is sok szorgos kéz segítette a munkát, illetve szegedi Környezetgazdálkodási NKft. takarítógépe is megállás nélkül dolgozott. A közeli gyorsétterem ételeinek csomagolása, a sörös és energiaitalos dobozok, üvegek gyorsan megtöltötték a szemeteszsákokat.

– Az ilyen civil kezdeményezések mellé oda kell állni és támogatni minden módon. Közös érdekünk az, hogy Szeged belvárosa a legjobb arcát mutassa és az ide érkező vendégek, az itt lakók egy tiszta és rendezett utcán sétálhassanak végig. Közös felelőségünk, hogy a tisztaságra vigyázzunk, és nem csak a Kárász utcán, hanem az egész városban-mondta lapunknak Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselője, aki képviselőtársával, Német Ferenccel segítette a munkát.

Megjegyezte, bár az akciót megelőző napokban körülbelül ötvenen jelezték, hogy részt vesznek a takarításon, nem gyűltek össze ennyien, de úgy véli, minden nagyszerű kezdeményezés egy botlással indul. Hozzátette, reményei szerint egy szép hosszú út első lépése ez, és a jövőben máshol is tudnak majd takarítani azért, hogy a megyeszékhely szép legyen.

A Kárász utca takarításának két "gazdája" van. A padok közti járda az önkormányzat feladata, de a padok mögötti terület az üzletekhez tartozik, és nekik kell gondoskodni a takarításukról.

A takarítás szervezői remélik, hogy nem utoljára és nem csak a Kárász utcán gyűlt össze ilyen sok ember segíteni a takarításban-

bár sokkal egyszerűbb lenne, ha mindenki megtalálná a szemeteseket...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.