Közélet

Letartóztatásban tartják az ellenőröket megverő társaságot

Letartóztatásban tartják az ellenőröket megverő társaságot

2023. március 13., hétfő
Letartóztatásban tartják az ellenőröket megverő társaságot

Március 6-án délután a szegedi központi pályaudvaron szállt fel egy testvérpár és barátjuk egy helyi járatosra buszra, ahol a főügyészség beszámolója szerint hangoskodtak, megbotránkoztató magatartást tanúsítottak. A buszon levő két jegyellenőr felszólította őket a jármű elhagyására, mire válaszul a gyanúsítottak leköpték, megütötték, a buszról lerángatták és megrugdosták az ellenőröket, akiknek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak.

Szegeden láttam csoport kommentszekciója alapján a férfiak már a buszra való felszállás előtt is kötözködtek a járókelőkkel és "a buszra felszállva egyből elhangzott a “valakit most fejbeb@ok”, című mondat". Az ellenőrök ezután szálltak fel a járatra, akik jegyet vagy a bérletet kértek tőlük, amellyel elmondások alapján nem rendelkeztek.

A főügyészség a jegyellenőrök bántalmazásával összefüggésben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban a visszaeső gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapi időtartamra elrendelte a letartóztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.